fredag 20. juli 2012

Fremtidige favoritter #8

Da var det tid for ukens fremtidige favoritter. En utfordring som man hver uke kan delta i på bloggen til Bokelskerinnen.

Den første boken jeg vil nevne er The house by the sea av Santa Montefiore.
Denne boken måtte jeg bare ha, ene og alene på grunn av bokens forside. Men tror også det er en bok jeg vil like rimelig godt. 
Baksideteksten lover nemlig følgende:

<<From the Italian countryside to the English coast, The House By The Sea is a moving and mysterious tale of love, forgiveness and the past revealed.>>

Om bokens handling står det følgende: <<Ten-year-old Floriana is captivated by the beauty of the magnificent Tuscan villa just outside her small village, and dreams of living there someday. When Dante, the son of the villa's owner, invites her inside, she knows that her destiny is there, with him. But as they grow up they cross an unseen line, jeopardizing the very thing they hold most dear...Decades later and hundreds of miles away, a beautiful old country house hotel on England's Devon coast has fallen on hard times. Its owner, Marina, hires an artist-in-residence to stay the summer and teach the guests how to paint. The man she finds is charismatic and wise and begins to pacify the discord in her family and transform the fortunes of the hotel. However, it soon becomes clear that he is not who he seems...>>

Jeg synes dette virker som en fin bok å lese nå i sommer. Særlig falt jeg for kombinasjonen Italia - Devon. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått startet på denne ennå. Er fortsatt litt opphengt i litt dystrere bøker. Men regner med jeg snart vil starte på den. Et ekesmpel på en dystrere bok er for eksempel boken Forbrytelser i Southern Indiana av Frank Bill.

Denne boken har fått gode anmeldelser og jeg gleder meg til å ta fatt på den (Dvs. når jeg får litt påfyll på kontoen). Boken tar for seg dagens "white trash-Amerika".

Baksideteksten lyder:
<<Velkommen til det amerikanske grunnfjellet, omtrent akkurat nå. Fagorganisert arbeid og familiegårder som styrte folks liv, er erstattet med metaamfetaminlaboratorier, væpnede narkobander i skogen og kamp på tørre nevene. Mennene og kvinnene som befolker disse historiene, beveger seg på knivseggen og har sjelden noe godt i vente fra det moderne Amerika. Frank Bills fortellinger preges av forfatterens dype kjennskap til stedene han skildrer og en evne til å skape stemninger som til tider går seg fra svart til beksvart. Det er en fryktløs og original debutant som her tar for seg et Amerika de færreste av oss ville drømme om.>>
Boken er gitt ut på Aschehoug.


5 kommentarer:

 1. Dette var to spennende bøker, Karete, og veldig forskjellige! Fikk litt "Mamma Mia"-vibber da jeg leste omtalen av den første boken, men den har nok mer alvor i seg enn musicalen/filmen:) Bok nummer to virket veldig interessant, og jeg har notert meg den. Har nettopp mesket meg i det dystre selv; Kan anbefale Ferdinand von Schirachs "Forbrytelser" på det sterkeste. (Omtale kommer etter ferien). Håper de fremtidige favorittene innfrir forventningene når den tid kommer!

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å lese din omtale av Schirachs bok når den tid kommer :) Den ligger på vent, er litt usikker på hvorfor jeg ikke har lest den ennå. Men får helt sikkert mer lyst å lese den når du har sagt din mening :)

  Nå kan nesten ikke lønna komme fort nok på konto, er kjempeklar for å lese boka til Frank Bill. Den andre tenkte jeg å lese på senga i kveld :)

  SvarSlett
 3. Skjønner godt du kjøpte "The House by the Sea". Beskrivelsen virker også veldig fristende. Gleder meg til du skal skrive om den her inne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Omslaget hylte :"kjøp meg! Kjøp meg!" så da gjorde jeg det ;-)

   Slett
 4. Har du begynt på "Forbrytelser i Souther Indiana" enda? Jeg var veldig spent på å lese denne og sammenligne den med von Schirachs "Forbrytelser". Men for et (forventet) kultursjokk! Nei, dette ble altfor blodig for meg. Det er som man skulle sammenligne Det lille Huset på Prærien med Western-serien Deadwood. Og jeg er mest fan av Det Lille Huset... Jeg kommer nok ikke til å lese denne boka ferdig, selv om jeg ser at den har fått gode omtaler. Man må nok like stilen. Jeg tror du kanskje vil ha mer glede av den :)

  SvarSlett