mandag 11. februar 2013

Hva leser vi nå?


Foto lånt fra forlaget
 For tiden leser jeg i alt for mange bøker samtidig. Alle disse bøkene er av en slik art at jeg virkelig må konsentrere meg for å få riktig utbytte av dem. Den jeg liker best er kanskje ikke så overraskende Collini-saken av von Schirac. En helt fantastisk bra bok som så langt jeg har fått med meg bare har fått gode kritikker. Bokofilia har for øvrig skrevet en omtale du kan lese her. En annen bok jeg "styrer litt med" er Fire hundre franske fornærmelser av Øyvind Ellenes. Argh! Jeg synes det er så ufattelig mange gode bøker for tiden. Jeg leser også i boken til Ole Robert Sunde, Krigen var min families historie...... Ser jo at jeg kanskje burde fokusere litt mer på en bok, men det er så fryktelig vanskelig. Storm i juni og Reisen til Bella Coola har jeg visst også på gang... Kanskje jeg skulle valgt meg noe litt mer "luftig"?


Foto lånt fra forlaget

Hele ideen med dette innlegget var egentlig å nevne noen bøker jeg har lyst til å lese ene og alene på grunn av omslaget. Samtidig også nevne de bøkene jeg har lyst å lese mer på tross av omslaget. Er ganske irriterende hvor mye omslaget har å si.....stakkars Jennifer Egan og hennes Bølle på døra som kom i fjor. Den så så drepende kjedelig ut at så og si ingen har hatt lyst til å kjøpe den. Til tross for at det jo er en veldig god bok.

Foto lånt fra forlaget


Her er de bøkene jeg har lyst til å lese fordi de tiltaler meg estetisk:


Foto lånt fra forlaget

Dette er bøker jeg faktisk ikke har "giddet" å lese om en gang. Dette er bøker som jeg bare synes er så pene at jeg må ha dem av den grunn. Huset Dilberne er skrevet av Fay Weldon og utgitt på Juritzen Forlag. Så lenge det er stjerner på himmelen er skrevet av Kristin Harmel og den er utgitt av Cappelen Damm. Det aner meg jo at dette ikke er bøker jeg vil synes er helt fantastiske, men jeg er så nysgjerrig.

Jeg regner jo med at flere er som meg. Men jeg synes nesten synd på disse andre bøkene, som ikke har utseendet med seg men som nok er veldig gode;  Både den nyeste til Eivind H. Evjemo og den til Allegra Goodman faller innenfor denne kategorien.
Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet er en bok jeg virkelig ser frem til å lese. Det aner meg at Evjemo her har beskrevet det sosiale hierarkiet på en mesterlig måte. 
Dette er en bok som jeg typisk kjøper på tross av utseendet. En annen slik bok er Kokeboksamleren, av nevnte Goodman. Dette tror jeg er en typisk "dame-bok" men baksideteksten er så fin at denne må jeg unne meg.
Er det flere som har slike eksempler?

10 kommentarer:

 1. "Så lenge det er stjerner på himmelen" er et godt eksempel på en bok jeg ville lest på grunn av omslaget, og den står på leselisten her. "Blodpenger" er et annet eksempel og jeg synes omslaget til "Den siste pilegrimmen" av Gard Sveen også er veldig tiltalende. Generelt er jeg veldig glad i de typiske omslagene ¨på historiske romaner rettet mot kvinner. Det går rett hjem hos meg.

  J.K. Rowlings "Den tomme stolen" kjøpte jeg på tross av utseende, som jeg ikke likte.

  SvarSlett
 2. "Blodpenger" er det den nye til Westberg/Aurstad du tenker på?
  Da er jeg i så fall enig. Jeg lar meg også lett "kjøpe" av omslag som er av typen "historiske/rettet mot kvinner". Litt irriterende da. Blir ofte litt skuffa av innholdet...ofte jeg hadde forventet meg mer.

  Huff, "Den tomme stolen" ja. Det omslaget var jo helt forferdelig!
  Men Rowling selger vel kanskje mer på navnet sitt enn omslaget uansett?

  SvarSlett
 3. Ja, i lige måde - takk for linken, Karete! To sjeler, èn tanke, som det heter:)

  Jeg liker å tro at omslaget på boka sjelden påvirker impulskjøpene mine. Jeg var nok mer opptatt av omslag da jeg jobbet i bokhandel, for det, er det som du sier, vanskelig å selge bra bøker med kjedelig omslag!

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg skulle ønske det ikke påvirket med, hvordan utsiden var....men desverre så gjør det nok det ;)

   Slett
 4. Jeg blir så glad når jeg finner nye flotte blogger, og i dag fant jeg din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei så hyggelig melding. Tusen takk for det :)

   Slett
 5. Oi, du multitasker virkelig om dagen. Jeg leser Collini-saken nå jeg også! Regner med å være ferdig om et par dager :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese din omtale av Collini-saken. Jeg liker den veldig godt. Kun noen få sider igjen nå. :) Ha en god helg!

   Slett
 6. Så lenge det er stjerner på himmelen frister også meg på grunn av omslaget - Eiffeltårnet!! Jeg elsker Paris :-) Ellers så synes jeg omslaget til Kokeboksamleren er vakkert - jeg liker silhuetter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ingenting imot den "gamle stilen" på Kokeboksamleren. Men det er ikke det mest spennende omslaget. Det krever hvert fall litt mer for å få solgt en slik bok ;)

   Slett