mandag 4. mars 2013

Sandmannen

Noen forfattere "skriver seg opp"noe voldsomt i løpet av det første bøkene. Vel likte jeg den forrige boken til KeplerIldvitnet, veldig godt. Men den nyeste, Sandmannen er i en klasse for seg! Boken er spennende fra begynnelse til slutt.

Foto lånt fra forlaget
Tittel: Sandmannen (bok 4 om Joona Linna)
Forfatter: Lars Kepler
Forlag: Cappelen Damm
Sideantall: 485
Oversettelse: Henning J. Gundersen
Format: Pocket (forhåndseksemplar)
Kilde: Forhånds- /lese-eks.

Litt om handlingen:
Boken starter en vinternatt i Stockholm. På en jernbanebro dukker det opp en ung mann som alle trodde var død. Gutten er sterkt forfrosset og har legionærsyken. Egentlig trodde alle at han var et av seriemorderen Walter Jureks siste ofre, men nå dukker han altså opp i live. Syv år etter han ble erklært død.
           Det er bare en mann i verden som Joona Linna virkelig frykter, det er Walter Jurek. Denne farlige og gale mannen er dømt til psykiatrisk behandling og total isolasjon. Men nå når et av hans ofre dukker opp må saken hans gjennomgås på ny...

Ünser Sandmännchen/Jon Blund
Foto lånt fra programm.ard.de
Hva jeg synes:
Det jeg liker med Keplers bøker, er at det er "full fart" fra første til siste side. Der Ildvitnet var mer action-preget er denne nye, Sandmannen, bare ekkel/skummel/ubehagelig/spennende. De korte kapitlene gir boken driv og intensitet, samtidig som den er ufyselig troverdig. Ok, ok, kanskje ikke helt 100% realistisk, men nok til at jeg føler det kunne skjedd. Det er sjelden at jeg fryser sånn på ryggen når jeg leser som det jeg gjorde av denne. Boken er dessuten en skikkelig sidevender så jeg vil ikke nøle med å anbefale denne boken.
         Jeg får mer og mer sansen for Joona Linna, i denne boken får vi også vite mer om hans privatliv. En spennende figur vil jeg si. Som tidligere nevnt har Kepler virkelig "skrevet seg opp" med denne boken.
         Boken har delvis fått tittelen etter eventyrfiguren Sandmannen som vi i Norge kaller Jon Blund. Tittelen fungere kanskje bedre i de land hvor man faktisk sier Sandmannen (som i Tyskland) da tittelen virkelig får den doble betydningen.
         Bokens slutt kom irriterende fort, men heldigvis er det nok ikke den siste fra Kepler

Jeg har forressten sett filmutgaven av Hypnotisøren, men må vel konstatere at bøker stort sett er best i bokformat.


Vil også minne om at jeg har en giveaway du kan delta i frem til 14.mars. Den finner du her.

15 kommentarer:

 1. Oi oi oi, det var litt av ein omtale, - denne ser eg fram til! Eg tykte Ildvitnet var fantastisk spennande, så denne er truleg såspennandeateinnestenmisterpusten!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Om du ikke mister pusten så mister du hvert fall nattesøvnen....den er nemlig så spennende at du ikke klarer å legge den fra deg :)

   Slett
 2. Superflott bokomtale! Sandmannen er på vei til postkassen min i skrivende stund, og jeg forstår at jeg har mye å glede meg til, for jeg har ikke lest noen av bøkene i serien enda :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du virkelig noe å glede deg til :) En helt super serie!

   Slett
 3. Går det an å hoppe over Paganinikontrakten og gå rett på Ildvitnet, eller mister man viktig informasjon om hovedpersonen da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok jeg bare ville hoppet rett til Ildvitnet da. Jeg husker ærlig talt fint lite fra hele Paganinikontrakten så jeg er egentlig veldig usikker på om det er noe vesentlig i den som du bør få med deg :)

   Slett
  2. Da skal jeg gjøre det :) Ildvitnet kjøpte jeg i fjor og den frister helt klart mer, har bare ikke begynt fordi jeg som regel leser i kronologisk rekkefølge og Paganinikontrakten har ikke fristet all verden.

   Slett
  3. Ja det er jo ofte lurt å lese dem kronologisk. Som sagt er jeg fryktelig usikker på om du går glipp av noe vesentlig. Men regner som sagt med at det er fint lite siden jeg egentlig ikke husker noe særlig av Paganinikontrakten.

   Kos deg med Ildvitnet du :)

   Slett
 4. Å denne vil jeg lese.. Bør vel lese den en frihelg da, slik at man ikke bruker natta og søvnløs..

  SvarSlett
  Svar
  1. Løp og kjøp/lån! Skulle ønske jeg kunne lese den en gang til (for første gang liksom).

   Slett
 5. Gleder meg veeeeldig til å lese denne boka. Lysten minsket ikke akkurat av anmeldelsen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Løp og kjøp (lån)! Lover at du ikke vil angre :)

   Slett
 6. Har likt Lars Kepler siden jeg leste hypnotisøren. Ser hva du mener når du skriver at de skriver seg oppover med bøkene, for de blir virkelig bare bedre og bedre. Har ikke lest Sandmannen enda, men gleder meg til å få begynt på den. Ildvitnet er favoritten til nå, så jeg liker at Sandmannen tar for seg mer om Walter Jurek som vi såvidt fikk lese om i Ildvitnet.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for fin omtale her da, jeg hadde glemt å avbestille Sandmannen i en bokklubb og søkte opp,havnet her.Da skal jeg beholde den ja,for har lest Hypnotisøren tidligere,kjempebra den også.Kjøper nok Ildvitnet og leser den først.

  Meget fin blogg forresten Karete, lagt deg i mine favoritter.

  Hilsen Marie, Kr.sund :-)

  SvarSlett
 8. Jeg likte ikke Ildvitnet noe særlig, så ble veldig positivt overrasket over denne. Den er superspennende hele veien, og med et driv som holdes oppe gjennom alle kapitlene! Absolutt hans beste bok!

  SvarSlett