torsdag 27. september 2012

@KongenDin

Veldig ofte leser jeg bøker som egentlig er helt forferdelige, enten hovedpersonen blir drept med øks, gasset med Zyklon B eller drikker seg ihjel. Dette er helt selvvalgt og ingenting å klage over. Jeg foretrekker ofte sånne bøker. Men, det kan rett og slett bli for mye "død og fordervelse" og da trenger man noe som får deg i godt humør og som får deg til å le høyt.
           Jeg vil våge å påstå at alle som bruker twitter kjenner @KongenDin. Denne høyst fiktive profilen har fått utrolig mange følgere, meg inkludert. På kjedelige mandager, bakfulle søndager eller når du ikke får sove om kvelden... Der er han, Harald Rex, med noen ustyrtelig festlige og til dels "bløte" kommentarer. Det synes hvert fall jeg. Nå har det blitt laget en egen Kongen din bok, skrevet av Harald Rex (nei, det er som nevnt ikke H.M Kong Harald, men Odd-Magnus Williamson og Sindre Goksøyr som skjuler seg bak signaturen i dette tilfellet).  Med en festlig strek, og vittig penn har disse karene laget en real humørbombe. Kongen blir skildret på festlig og barnlig vis, uten at det på noen måte oppleves som en stygg bok.
Her er noen utdrag fra boken;


<<Som konge må jeg ofte pynte meg, og det er hyggelig, men noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne gå i noe mer komfortabelt enn dress. Jeg har en hvit Coca-Cola light joggedress. Den er veldig myk. Men den er visst ikke "galla".>>

Litt festlig å tenke seg at statsråd på fredagene arter seg slik. Harald Rex i boken kaller det dessuten ikke statsråd men fredagsklubben. Festlig er det også å merke seg hvor opptatt Harald er av Pikachu og Pokémon. På bildet til venstre er han ikledd en av sine favoritt-pysjer, nemlig Pikachu-habitten. Og hadde jeg vært konge er jeg neimen ikke sikker på om jeg også hadde foretrukket en slik kosedress en gang i blant. Må jo være ganske ukomfortabelt å være så formelt kledd hele tida?
Etter en introduksjon av hvem kongen er, følger det en slags dagbok i den andre delen av boka;

Jeg synes det er koselig å se for meg kongen som popper popcorn på denne måten. Kanskje har de et helt eget popcorn-lager i Drammensveien?

Dette er den boken du egentlig ikke visste at du hadde lyst på. Men når du åpner den og begynner å bla, så kan du ikke unngå å like innholdet.

Boken er utgitt på Cappelen Damm. Mitt eksemplar har jeg kjøpt, og bildene har jeg scannet inn selv (derfor den dårlig kvaliteten) med tillatelse fra forlaget. 

14 kommentarer:

 1. Haha.. dette er midt i mi gate en grå og kjedelig høstkveld. Ser ikke bort fra at jeg kommer til å gripe fatt i denne :) Tusen takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, løp og kjøp ;-) Du vil helt sikkert IKKE angre!

   Slett
 2. Svar
  1. Den falt hvert fall i smak hos meg. Flirer bare ved tanken :)

   Slett
 3. Dette var et forfriskende tips i en grå høsthverdag! Likte spesielt godt bildet av "popcorn-kongen" :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kongen er en spreking :) Jeg synes denne boka er sååååå festlig, he-he. På det ene bildet "leker" han Pingu og har sjakett og svømmeføtter på....

   Slett
 4. Dette høres ut som noe jeg må få tak i etter hvert :) Helt enig at det er fint med litt humor innimellom annen skjønnlitteratur. Det kan blir for mye alvor til tider også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må i det minste ta en titt i den ;-) Bladde litt i den på jobb i dag også men fikk skikkelig fniseanfall....

   Slett
 5. Skjønner jeg går glipp av noe underholdende og morsomt ved ikke å ha twitter...

  SvarSlett
  Svar
  1. Mye festlig på twitter ;-) @KongenDin er en av mine favoritter, sammen med @kompen (han er ganske frekk av seg).

   Slett
 6. Skjønner at jeg må få tak i denne,så innslag med han på senkveld tidligere i kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk desverre ikke med meg Senkveld i går. Håper jeg får med meg en reprise. Om du ikke kjøper denne boka så må du hvert fall bla litt i den. Veldig morsomt!

   Slett
 7. Så innslag med OMW i går på Senkveld, og jeg skjønner dette er noe jeg burde ha fått med meg - virket morsom :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. En god latter forlenger som kjent livet... dette er i hvert fall min type humor!

   Slett