søndag 20. januar 2013

Fanget av fortiden

Foto lånt fra forlaget
Jeg har ikke lest annet enn boken Kane og Abel av denne forfatteren. En bok som etter min mening var en av fjorårets beste. Derfor var det med en viss kribling i magen jeg tok fatt på denne. 

Nå etter å ha lest Fanget av fortiden er det bare å slå fast at forfatteren Jeffrey Archer definitivt ikke skuffer. Jeg synes faktisk boken er bedre enn den forrige.

Først litt informasjon;
Tittel: Fanget av Fortiden (Prisoner of birth)
Forfatter: Jeffrey Archer
Utgivelsesår:2013 
Sideantall:625
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Kilde: Leseeksemplar
Oversetter: Einar Blomgren

Litt om handlingen:
Danny Cartwright dømmes til 22 års fengsel for et drap han ikke har begått. Straffen skal han sone i Belmarsh sikringsanstalt. På utsiden lever mennene som fikk han feilaktig dømt, et liv i sus og dus. Ingen har jo noensinne greid å rømme fra fengselet, og det er jo tross alt et par tiår til Danny vil bli sluppet fri.
         I fengselet er Danny heldig og får to cellekamerater som han virkelig blir god venn med. Likevel, han klarer ikke å glemme sin forlovede Beth og deres datter som venter på utsiden. Som offer for et gedigent justismord venter Danny bare på at anken hans skal komme opp.....som fri mann vil banen være klar slik at han kan få sin hevn. Alt Danny vil ha er rettferdighet.

Litt om hva jeg mener:
Jeg elsker sånne fortellinger som Archer her presenterer. Handlingen har klare referanser til Alexander Dumas. Både fordi den kan minne litt om en moderne utgave av Greven av Monte Cristo, men også fordi det i boken dukker opp musketerer. Det er en svært underholdende bok som er lettlest og fengende. Jeg blir virkelig sugd med i handlingen;

<<Han prøvde å konsentrere seg om essayet han skrev om Greven av Monte Cristo - pensumteksten til eksamen. Kanskje han skulle flykte slik Edmond Dantés gjorde i historien. Men man kan ikke grave tunnel når cellen ligger i andre etasje, og han kunne ikke kaste seg i sjøen, for Belmarsh lå ikke på en øy. Så i motsetning til Dantés hadde han lite håp om å få hevnet seg på sine fire fienderm hvis han da ikke vant ankesaken. Etter at Nick hadde lest det forrige essayet hans, hadde han gitt Danny karaktteren 73 prosent, med kommentaren: "I motsetning til Edmond Dantés trenger du ikke å flykte, for de blir nødt til å løslate deg.">>
- fra side 165

Dette er definitivt boken for deg som liker bøker i stil med Kommer morgendagen? av Sidney Sheldon. Jeg elsker slike fortellinger. Robin Hood, Greven av Mote Cristo og en "dæsj" av Oceans eleven.....Du vet liksom at det går bra til slutt, det er bare veien dit som er veldig spennende. Forfatteren skildrer karakterene på en veldig levende måte, jeg ble veldig begeistret for "de gode" personene i boken. Boken er spekket  med kontraster. Østkant mot vestkant, rik og fattig, adel og arbeiderklasse....selvølgelig er det viktigste skyldig/uskyldig og rettferdig/urettferdig. Dette er ren underholdning! Sideantallet kan virke skremmende, men jeg garanterer at boken er lest på null komma niks. Som sagt veldig lesverdig og veldig underholdende. Det er bøker som dette som gjør at jeg fint kunne klart meg uten TV.


 

9 kommentarer:

 1. Yess! Begge de to bøkene står i bokhylla her og venter. Da skal jeg lese dem i samme rekkefølge som deg, med den beste boka sist :o) Gleder meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. PS! Og "Kommer Morgendagen" har jeg lest 3-4 ganger allerede :o)

   Slett
  2. "Kommer morgendagen" er en bok jeg ALDRI blir lei av ;) venter spent på din dom over Archer :)

   Slett
  3. Da var jeg godt igang med Fanget av Fortiden. Utrolig bra sålangt!!! Dette blir ei kjapp bok, det kjenner jeg! :o)

   Slett
 2. Stas! Kikket bort på denne boken tidligere i dag, faktisk... Det er mening med alt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du gyver løs på den snart :) Er så spent på hva andre synes!

   Slett
 3. Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, men Kane og Abel står på leselisten min. Etter denne flotte omtalen havner Fanget av fortiden også der! Takk for fint tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper du vil like dem begge to. Nå har jeg bestilt meg Kane og Abel på DVD. Serien er fra 1985 så den er kanskje litt "rar" å se på? Gleder meg likevel :)

   Slett
 4. Hei! =) Jeg kom plutselig over "kommer morgendgen", en helt utrolig kul og spennende bok.! men vet du om det er noen oppfølger til den?? skulle sååå gjerne visst hva som skjer med dem videre ;)

  SvarSlett