mandag 26. mars 2012

Blomstenes hemmelige språk

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh er boken jeg ikke trodde jeg ville like men som var en positiv overraskelse.

Boken handler om Victoria på 18 år. Hun har gjennom hele barndommen flyttet fra det ene fosterhjemmet til det andre. Hun har vært inn og ut av institusjoner og handlingen starter i det Victoria fyller 18 år og er gammel nok til å flytte for seg selv.
  Hun har hele livet følt seg ganske så uelsket og har i stor grad funnet trøst i blomster. Victoria er en dame av få ord og liker å kommunisere ved hjelp av blomstene (på blomsterspråk betyr f.eks. Fiol - ydmykhet/renhet).
Ad diverse omveier treffer hun Renata og blomsterhandleren Grant som begge vil spille en stor rolle i Victorias liv. Selvfølgelig møter hun også forelskelsen. Men hvordan er det å elske noen andre når du aldri har blitt elsket selv?
Dette er en vakker bok om en viljesterk ung dame. Det gir deg noe, å lese om hennes møte med kjærligheten, hvordan hun kjenner frykten for ikke å bli elsket. Det er spennende å lære om blomsterspråket og det er en bok du åpner på første side og ikke lukker før du er på siste.
Dette er selvfølgelig en amerikansk bok og det bærer den også litt preg av. Kanskje unødvenig å si at boken nok passer best for damer? Ser for meg at vi får filmutgaven om noen år.
Utgitt på Aschehoug forlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar