søndag 12. august 2012

En smakebit på søndag #10 - Gun monkeys

Søndag og tid for en liten smakebit. Ukens bok heter Gun Monkeys og er skrevet av Victor Gischler. En ellevill gangster-bok.
Dette er hva som står på smuss-omslaget (dvs. jeg har boken på lesebrettet, men jeg forstår det slik at dette står på baksiden av boka):

<<Charlie Swift just pumped three .38-caliber bullets into a dead polar bear in his taxidermist girlfriend’s garage. But he’s a gun monkey, and no one can blame him for having an itchy trigger finger. Ever since he drove down the Florida Turnpike with a headless body in the trunk of a Chrysler, then took down four cops, Charlie’s been running hard through the sprawling sleaze of central Florida. And to make matters worse, he’s holding on to some crooked paperwork that a lot of people would like to take off his hands. Now, with his boss disappeared and his friends dropping like flies, Charlie has got his work cut out just to survive. If he wants to keep the money and get the girl too, he’s really going to have to go ape...

Nominated for the Edgar Award for Best First Novel, Gun Monkeys is a fast, furious collage of wit and wise guys, violence and thrills—and a full-throttle run through the dark side of the Sunshine State>>


Dagens smakebit er hentet fra side 6:

<<Blade had a fresh box of doghnuts all tied up in a yellow ribbon. I thougth maybe they were for us. "Hands off," said Blade. "They're for Rollo." "Last meal?" Blade tapped a finger against his emple. "Research, compadre, research. Old Rollo's a doughnut junkie.">>

Jeg er litt usikker på om filmen er ferdig, men det jobbes hvert fall med å lage film basert på denne boka. Det kan jo bli en interessant opplevelse. http://www.beyondhollywood.com/ryuhei-kitamura-to-adapt-gun-monkeys/

Jeg holder nå på med forferdelig mange bøker som jeg ikke er helt ferdig med. Så nå skulle jeg nesten ønske det ikke dukket opp flere bøker på en stund... det er vel heller tvilsomt, og er vel egentlig et luksusproblem? Heldigvis er OL ferdig i kveld, så får jeg brukt litt mere tid på bøker og litt mindre på fjernsyn.

Har du en smakebit du vil dele? Gå inn på bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten, for å delta. Det er nemlig hun som står bak dette glimrende konseptet.

Ønsker alle en fin leseuke!

25 kommentarer:

 1. Den låter nästan lite för hårdkokt för mig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror ikke den er det egentlig ;-) Blir spennende å lese fortsettelsen.

   Slett
 2. Høres spennende ut! Takk for smakebiten, og ha en fin dag videre. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja tror det blir både spennende og morsomt! Ha en fortsatt fin søndag du også :-)

   Slett
 3. Ser frem til en omtale av denne boken, høres jo temmelig ellevilt ut, så jeg er usikker på om dette er en bok for meg.
  Takk for smakebiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har likt andre bøker av samme forfatter så jeg regner med jeg vil like denne også :) Er ikke så fryktelig lang bok så omtale kommer vel ganske raskt (får man håpe).

   Slett
 4. En fin smakebit. Jeg har også altfor mange bøker jeg er begynt på og ikke er ferdige med, og alt for mange bøker som ligger på vent. Det kan godt være at det vil hjelpe at OL er over :-), men jeg kunne nok også hatt bruk for en ekstra ferieuke til bare å lese :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis skal jeg snart ha to uker med ferie....skal få prøve å lest ferdig en del bøker da ;-)

   Slett
 5. Grævla goe den boka her ass.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for smakebiten:-) denne boken høres spennende ut og ser frem til omtalen din! Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror den kan blir riktig morsom! Ha en fortsatt fin kveld du også:-)

   Slett
 7. Høres ut som en action full bok:)Spennende! Gleder meg til å høre mer om denne:) Takk for smakebiten og ha en fin søndagskveld!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Virkelig festlig lesning :) Får nesten ønske deg en god mandag siden klokken snart er 12 ;-)

   Slett
 8. Kult at du trekker frem litt, for meg i hvert fall, ukjente bøker. Jeg har ikke lest så mange gangsternoveller tidligere, men når den er nominert til Edgar blir den jo fort ganske fristende.

  Jeg kjenner ellers den andre følelsen du beskriver. Jeg leser også flere bøker akkurat nå, men siste uken har det vært så mye jobbing at boklesing har kommet helt i bakleksa. Må ta det igjen de neste ukene. Synes forøvrig det er kjempehyggelig at du blir med og spiser på bokbloggertreffet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sansen for Gischler så jeg regner med denne er bra også :) Tror jeg er litt lei av alle de bøkene jeg "går og tråkker i" hver dag. Synes jeg har sett på de samme bøkene i månedsvis nå... Derfor er det veldig gøy å prøve noe vi ikke selger dusinvis av. Veldig bra at bokhøsten starter nå, for nå er jeg lei ;-)
   Vi har også fått lov å utvide engelskavdelingen vår så nå er utvalget større og siden jeg liksom har ansvaret for innkjøp er det ekstra gøy å plukke titler som ser interessante ut :)

   Det er ganske hektisk på jobb om dagen så jeg føler jeg ligger bakpå hele tida. Tror årets "discard pile" vil bli gigantisk etter hvert. Ser virkelig frem til ferie, håper jeg får god tid til å lese.

   Jeg gleder meg veldig til bokbloggertreffet! Blir kjempespennende :)

   Slett
  2. Må være kjempegøy med innkjøpsansvar :) Jeg har gått igjennom listen for hvilke bøker jeg skal lese i høst med hard hånd, og kommer ikke til å prioritere like mange nye bøker som tidligere. Hvis det ikke er en bok jeg har brennende lyst til å lese, blir den ikke med meg hjem.

   De første to årene var jeg opptatt av å komme meg gjennom så mye som mulig slik at jeg kunne svare kundene, men jeg kjenner at jeg ikke orker det i år. Jeg kommer også til å bli flinkere til å si nei til anmeldereks hvis boken ikke står på listen over bøker jeg vil lese. Det er vel de målene jeg har for bokhøsten :)

   Slett
  3. Jeg må også sette opp en liste. Har ikke mulighet til å lese alt jeg vil. Heldigvis har jeg fått tjuvstarte på de fleste høstlistene... Jeg føler vel ikke at jeg må lese så mye ift kundene lenger. De ligger liksom hele tiden litt bak virker det som. Problemet er vel at det stadig dukker opp fristelser som jeg ikke klarer å la vær å skaffe meg :9

   Slett
 9. Takk for smakebiten! Det høres veldig bra ut med ferie! Da kommer du sikkert a jour med lesingen, tenker jeg:) Boka du presenterte her virker veldig spesiel :) Det er ikke en sjanger jeg har vært så mye borti, så det skal bli artig å høre mer om den! Selv er jeg "på track" med lesingen min; Har en bok jeg leser på bussen og en bok jeg leser på kvelden/ i sengen. Vi får se hvor lenge det varer med kun to bøker, det er så mange jeg vil lese...

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, to bøker hørtes ikke så ille ut :) Jeg "hopper" fra det ene til det andre...det kan jo tyde på at alt ikke er så kjempespennende. Utenom boka til Jæger kanskje. Den bruker jeg litt ekstra tid på fordi vi skal bruke den i en studiegruppe.

   "Gun monkeys" er en sånn veldig overkommelig pulp bok som er veldig underholdende. Litt greit med bøker som er mer til underholdning enn tolkning...

   Slett
 10. Tack för smakbiten! :) Det verkar väldigt spännande.

  SvarSlett
  Svar
  1. Full fres i det minste... :) Omtale kommer etter hvert.

   Slett
 11. Denne boken virker veldig artig, den høres litt ut som i samme gate som "The Sister Brothers" satt i en mer moderne tid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte jeg skulle forsøke med på "the Sisters Brothers" sånn litt etter hvert :) Må bare få lest ferdig litt av alt jeg har liggende ;) Veldig fin omtale du har skrevet forressten.

   Slett
  2. Jeg kjenner følelsen :) Tusen, tusen takk for det, Karete!

   Slett