mandag 6. august 2012

Gideons ring

Mandager har en tendens til å være litt "herk" men i dag lå det en bok å venta på meg på pauserommet. Denne boken har jeg både ventet og gledet meg til....lenge. Boken heter Gideons ring og er nr. fem i serien om politiet i Hammarby. Serien er skrevet av Carin Gerhardsen og de foregående bøkene er oversatt til norsk og utgitt på Vigmostad & Bjørke (Pepperkakehuset, Tampen brenner, Byssan lull, Død manns hånd). Gideons ring vil ikke bli utgitt på norsk og det er derfor den svenske utgaven jeg har fått låne av en kollega. Boken er utgitt på Norstedts forlag.

Baksideteksten sier følgende:
<<En naken ung kvinna springer på en väg i försommarnatten. Morgonen därpå hittar Hammarbypoliserna henne utanför pianoteknikern John Gideons dörr på Söder i Stockholm. Men Veronica kan inte berätta vad hon har råkat ut för och varför hon hamnat just där, och John Gideon öppnar inte dörren. Grannarna skvallrar om de otaliga unga tjejer som sprungit där genom åren.     Conny Sjöberg och hans arbetslag vet inte riktigt vad de ska tro. Och vart har John Gideon tagit vägen? När fallet får sin upplösning visar sig många av deras fördomar komma på skam. Det finnes medmänsklighet där man minst anar det. Och hos dem man tror att man kan lita på ibland ett mörker, större än det går att föreställa sig.>>

Har naturlig nok ikke fått lest den ennå, men skal ta fatt med det samme...her må alt annet vike ;-)
Kommer tilbake med en skikkelig "rapport" når boken er lest. Ble bare fryktelig gira nå.

8 kommentarer:

 1. Ingenting er bedre enn å være gira på bøker! Gleder meg til bokomtalen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken innfrir til nå :-) Elsker bokhøsten!

   Slett
 2. Det er herlig når en etterlengtet bok ligger og venter! :) Kos deg med boka! Denne forfatteren har visst gått meg hus forbi, så takk for tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er snart ferdig, ble litt opphengt i Veum så jeg får ikke lagt ut noe omtale før i morgen ;-) Hyggelig at Bokofilia (m/fam) endelig er tilbake fra Rhodos ;-)

   Slett
 3. Utrolig hvor mye du leser! Herlig å ha en bok til enhver tid, men i det siste er det blitt lite tid. Avsluttet "Duevokterne" i dag, og må ta turen på biblioteket i morgen. Fint at du liker bloggen min!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du synes jeg leser mye. Jeg føler at jeg har et veldig dårlig "bokår" i år... :-)

   Slett
 4. Jeg har den erfaringen at svensk krim er utrolig bra :-) I det siste har jeg prøvd å få tak i Maria Langs krimbøker. Noen er oversatt til norsk men absolutt ikke aller. Liza Marklund og Camilla Läckberg er også blant den svenske krimmen jeg setter pris på. Det gjør at jeg ble veldig nysgjerrige på disse bøkene. Det var en forfatter jeg ikke hadde hørt om, men jeg setter den første boken opp på TBR listen min og tar en titt på den!
  Takk for fint tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også en del av Marklund sine bøker. Läckberg synes jeg blir litt "damete" hvis jeg kan si det slik? Er veldig glad i action i krimbøkene jeg leser, ellers må det være krim av "godt gammeldags format" som f.eks: Christie, George eller Lahlum :) Håper du gir Gerhardsen en sjanse ;-)

   Slett