søndag 19. august 2012

En smakebit på søndag #11

Ny søndag og ny smakebit. Jeg har hatt en ganske surrete uke, det skyldes nok skolestart og kjemperush på jobb, har ikke fått gjort noe av det jeg skulle....
Men, jeg har funnet nye bøker jeg vil lese (sukk!). Har sågar startet på en som jeg tror er veldig god.  Boken heter Å hate alt menneskelig liv og er skrevet av Nikanor Teratologen.

Baksiden av boka sier dette:
<<Nikanor Teratologens fjernde roman tar lesern med på en hypnotisk reise inn i 1800-tallets India.. Samtidig er den en dyptgående studie av ondskapens og voldens vesen, beslektet med moderne klassikere som "Heart of Darkness" av Joseph Conrad og "Blood Meridian" av Cormac McCarthy.

Oversettelse og etterord ved Stig Sæterbakken (1966-2012), som i 2007 ble tildelt både kritikerprisen og Bokklubbenes Oversetterpris for sin gjendiktning av Teratologens debutroman "Eldreomsorg i Øvre Kågedalen".>>


Jeg vet ikke helt hva det er med denne boken. Men den er fengslende! Trenger dog å fordøye innholdet å lese sakte sakte... Men det er absolutt en bok å anefale så langt. Boken er gitt ut av Cappelen Damm og koster 249,- (boken er verdt hver krone).

Smakebiten er hentet fra side 11:
<<Det som befant seg i kjelen var en styggedom, og den levde. Et enormt glattbarbert vannhode på en fleskete torso med hengepupper veltende oveer kanten av kjelen.>>

Har du en smakebit du vil dele? Gå inn på bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten for å delta.

12 kommentarer:

 1. En spennende makebit. Dette var en helt ukjent bok for meg og en ukjent forfatter men jeg ble litt nysgjerrig :-)
  Tak for tips og ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nytt bekjentskap for meg også, men ble veldig nysgjerrig på tittelen. Derfor åpna jeg boka og dermed var jeg solgt... :) Ha en fortsatt fin uke!

   Slett
 2. Høres absolutt spennende ut, alltid moro lese om forfattere og bøker jeg ikke har hørt om før :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes det er spennende med litt "nye" navn og titler som ikke får alt for mye oppmerksomhet ;-) Ønsker deg en fortsatt fin uke!

   Slett
 3. Brrr, det låter som en läskig bok utifrån smakbiten. Helt okänd författare för mig. Trevlig söndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker av og til å lese bøker som ikke bare er pastell og kjærlighet ;-) Ønsker deg en fortsatt fin uke!

   Slett
 4. Helt ukjent for meg,både bok og forfatter, men det virker spennende og jeg må sjekke ut. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemelding og beklager seint svar. Ønsker deg en riktig fin uke Beathe. Jeg skal gjøre meg ferdig med Teratologen i løpet av uka (håper jeg)

   Slett
 5. Man såg bara titeln innan man klickade på smakbiten, och jag undrade vad det kunde vara för något. Men det verkar ju logiskt att det var Nikanor Teratologen. "Äldreomsorgen i Övre Kågedalen" var en kultbok när jag var yngre (det är den kanske fortfarande), men jag har bara läst utdrag ur den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var et nytt bekjentskap for meg :) Men jeg liker boken så langt veldig godt. Mulig jeg skal gi Teratologen flere forsøk...

   Slett
 6. Så spennende bok du har funnet deg:)Har ikke hørt om forfatteren eller boken før:) Ble nysgjerrig på den, så den er alt notert ned:) Ønsker deg en fin leseuke!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ganske nytt bekjeentskap for meg også :) Men veldig interessant så langt. Ha en fin leseuke du også :)

   Slett