torsdag 2. januar 2014

Og mine nominerte er...

Til høsten vil det for første gang deles ut en norsk pris stemt frem av norske bokbloggere.
I denne prosessen kan alle* vi som blogger om bøker være med på å nominere våre favoritter. Siden vil det lages en såkalt "shortlist" av de titlene som har fått flest nominasjoner. Disse titlene vil vi bokbloggere så ha litt ekstra fokus på nå i månedene frem til prisutdelingen som finner sted under Oslo Bokfestival i september.

I min utvelgesesprosess ser jeg at jeg nok ikke har lest nok bøker (utgitt i 2013) skrevet av norske forfattere. Men jeg har falt ned på disse bøkene;
Årets norske roman:
1)Frobenius, Nikolaj - Mørke grener
2)Loe, Erlend - Vareopptelling
3)Strømsborg, Linn - Furuset
4)Aanestad, Ingrid Z. - Sol, seier ho
5)Enger, Cecilie - Mors gaver
6)Kittelsen, Erling - Jeg, Jako
7)Heivoll, Gaute - Over det kinesiske hav

Åpen klasse:
1)Eggen, Torgrim - Berlin
2)Lippestad, Geir - Det vi kan stå for
3)Seierstad, Åsne - En av oss
4)Sortland, Bjørn og Tronstad, Tyra Teodora - Det blir pinlig uansett
5)Torgersen, Bård - Du bestemmer
6)Ueland, Asgeir - Tungtvannsaksjonen
7)Valeur, Christian - Sprengt monster

Vil du vite mer om prisen kan du lese om den her
*) med alle menes de som har en bokblogg og har vært aktiv de siste 6mnd.
<<En norsk bokblogg defineres her som en bokrelatert blogg skrevet på norsk hvor det blogges jevnlig om andres bøker. Blogger som benyttes til å markedsføre/promotere egne bøker og egen skriveprosess regnes ikke som bokblogg i dette tilfellet. Det samme gjelder blogger som er drevet av ulike forlag.>>

10 kommentarer:

 1. Har kun lest 1 av bøkene på listen, Mors gaver, og jeg ser flere bøker jeg kunne tenkt meg å lest, blant annet En av oss, Det vi kan stå for,Mørke grener, og sikkert noen flere også. Dette blir veldig spennende for nå har jeg sett på tre ulike lister (inkl min egen) og det er vidt forskjellige bøker som er med, så den "Shortlisten" gleder jeg meg til å se, og ikke minst til å få lese bøkene jeg enda ikke har lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg grugleder meg til shortlisten :) Blir spennende så se hva som dukker opp der. Tror likevel jeg har en viss fornemmelse over hvilke bøker som kommer til å dominere "Åpen klasse" :)

   Slett
 2. Kult! Dette blir spennende.

  SvarSlett
 3. Å, jeg venter så spent på den nyeste boka til Frobenius. Skal få den som leseeksemplar og gleder meg som et lite barn, for konseptet virker lovende:) Godt nytt år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år! Håper du vil kose deg skikkelig med den boka. Jeg digget den!

   Slett
 4. Mørke grener vil nok henge høyt hos meg også, og jeg håper å få lest En av oss..kjøpe den i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg venter i spenning på den shortlisten :)

   Slett
 5. Herregud så mye norsk du har lest.
  Den eneste boka jeg har fått med meg av de du nominerer er Furuset og den nådde ikke helt opp hos meg, men again, jeg nominerte bare ei eneste bok -).
  Noteter meg at jeg må få lest den Frobeniusboka, håper den kommer seg på shortlista for så langt er det den eneste av kandidaten rundt om jeg har lyst til å lese - bortsett fra URD, og kanskje den Berlinboka di, eh Eggen sin mener jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, artig du synes jeg har lest mye norsk. Jeg føler selv jeg er laaaangt etter det jeg kanskje så for meg. Jeg har nemlig heller ikke lest URD bla.
   Blir spennende å se hva som kommer på shortlisten (jeg var visst bare veldig ivrig med å blogge om hva jeg har nominert).

   Slett