mandag 26. mars 2012

Lobotomisten

Dersom du liker bøkene til Thomas Harris (evt filmene om Hannibal Lecter) er dette boken for deg!
Lobotomisten er skrevet av debutanten Eirik Husby Sæther. Forfatteren er født og oppvokst i Oslo og har en bachelor i kriminologi. Han har sitt daglige virke som kriminaletterforsker ved Oslo politikammer. Det er en spennende debutbok han har skrevet. Kanskje jeg synes det er litt rare formuleringer hist og her (jeg skal dessuten ikke kaste stein i glasshus....) men boken er en skikkelig pageturner.
Boken har det jeg vil kalle tre hovedkarakterer; Tom Stohl, Daniel (Toms kamerat) og Johannes.
Tom er soldat og har tjenestegjort bla. i Afghanistan. Han er nå student og har bestemt seg for å skrive en oppgave om ondskap. Daniel er etterforsker og en av de få vennene til Tom. Johannes er vel det man vil kalle en ganske hjernevasket pastorsønn. Eller pastorsønn er vel kanskje litt feil å si. Faren hans er vel mer en religiøs fanatiker.
Johannes er psykologistudent og er så skrudd i hodet at han etter hvert kidnapper kjæresten til Tom.
Klarer Tom og Daniel å redde henne? Hva skjer med Johannes?
Ikke bare er boken spennende, den er til tider ganske fæl også. Bla. får man innblikk i barndommen til Johannes hvor faren hans tvinger han til å holde hendene i en bøtte med Plumbo mens han leser salmevers!!!
Vår skrudde pastorsønn bestemmer seg også (som tittelen røper) for å forsøke å lobotomere unge jenter han mener har et helt feil syn på livet.
Dette er altså ikke en bok for sarte sjeler. Men en super påskekrim!
Boken er utgitt på Juritzen forlag

1 kommentar: