fredag 17. august 2012

Fremtidige favoritter #9

Fremtidige favoritter er en spalte som Elin (Bokelskerinnen) legger ut hver fredag. Her skriver hun litt om hvilke bøker hun gleder seg til å lese, bøker hun er spent på osv. Hvem som helst kan delta det er bare å besøke bloggen hennes så forklarer hun fremgangsmåten mye bedre enn meg...
 
Denne boka (Engelsk fotball) av Anders Johansen har jeg gledet meg til i en halv evighet (i andres tidsregning vil det si 3mnd.). Grunnen til at jeg nevner boken nå er at i morgen braker det løs igjen. Premier League! Eller kanskje det jeg bryr meg mest om FPL .
Mine fremtidige favoritter bærer denne uken preg av dette.
Uansett, det er noe eget med å gå på fotballkamp, og engelsk fotball har alltid hatt en spesiell plass i nordmenns hjerte. Denne boka må være den ultimate "groundhopper guiden". Gleder meg, gleder meg!
 
Om boken sier forlaget følgende:
<<Det er noe eget med engelsk fotball. Årlig reiser tusener av nordmenn til balløya for å oppleve den
autentiske engelske fotballkulturen. Dette er guiden for deg som vil oppleve engelsk fotball «live», enten du vil følge favorittlaget ditt, oppleve stemningen fra et typisk lørdagsoppgjør eller er ihuga «groundhopper» og reiser rundt og «samler» på flest mulig baner. Boken inneholder alle 116 lag i de fem øverste divisjonene: Premier League, Championship, League One, League Two og Conference National. For hvert lag gjennomgås historie, rivaler og prestasjoner med oppturer og nedturer. Banene (grounds) blir nøye beskrevet med historie, størrelse, beliggenhet, veibeskrivelse og hvor på banen de ulike supporterne holder til. Pubene en er viktig del av den engelske fotballkulturen, og forfatteren forteller hvilke puber du bør besøke før og etter kampen avhengig om du vil være sammen med hjemme- eller bortesupporterne. Guiden inneholder også flere overnattingstips, gjerne på steder med spesiell tilknytning til fotball.>>
Boken er utgitt på Aschehoug.
 
En annen bok jeg gleder meg til å lese som jeg har spart på en stund nå er boken til Michael Calvin som også ble nominert til årets fotballbok i fjor.
En bok jeg bare har hørt gode ting om.
 
Amazon sier dette om boka:
<<What is it like to win at Wembley? What happens behind locked dressing room doors? What makes a good football manager? What shapes a successful player? What turns a group of individuals into a team? What binds a football club to its fans? What good can football do in its community? Answers to these questions, and many more, can be found in Family: Life, Death and Football. Award winning sportswriter Michael Calvin offers a unique insight into a promotion season. He turned up for the first day of pre season training, and was on the substitutes bench at Wembley, 333 days later. It is an intimate portrait of a distinctive football club burdened by its history. That club happens to Millwall, but the pressures and problems they face make them Everyman FC. They operate in a parallel universe to the Premier League. There are no huge budgets, no hyper-inflated egos. The players are family men, close to their roots. They understand who they are playing for, and why it matters. They remind us of the humanity football is in danger of losing, as it worships empty celebrity and the quick buck. Calvin takes the reader into the dressing room, boardroom, and on to the streets. He reports from football's front line. It is a book for the true fan, and the authentic football man.>>

Den siste boka jeg gleder meg til skal etter mine beregninger dumpe ned i postkassa mi i morgen.
Det er boka No one likes us, we don't care av Andrew Woods. En bok om det jeg betegner som helt "spinnville" hooligans som støtter fotballklubben Millwall. Skal bli interessant å lese.

Så får vi se da om det bare blir boklesing i morgen eller om jeg muligens får med meg en kamp også.
 

8 kommentarer:

 1. Dette var en artig (og annerledes) samling av bøker å glede seg til. Jeg var mer interessert i engelsk fotball tidligere, men nå følger jeg lite med. En av mine favorittbøker er faktisk en fotballbok; Tribunefeber av Nick Hornby. Regner med at du har lest den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvsagt ;-) har jeg lest Tribunefeber. Liker stort sett alt av Hornby. Jeg er ikke så engasjert i fotball som jeg var tidligere, men litt følger jeg med. Synes det er veldig artig å lese fotballbøker eller se filmer med dette temaet. Så liker jeg FPL da :)

   Slett
  2. Du skriver at du er Arsenal-fan, og da er jo Tribunefeber obligatorisk lesing! :) Jeg har ikke lest Hornby de siste årene, men High Fidelity, Tribunefeber og Gutter er Gutter leser jeg med jevnlige 5-årige mellomrom:)

   Slett
  3. "About a boy" er favorittboka mi av Hornby :) Som deg er det en bok jeg drar frem fra tid til annen ;)

   Slett
 2. Herlig innlegg, disse bøkene skal jeg jammen tipse husbonden om - han har trippet rundt med blanke øyne i ren Premier League-feber i flere uker nå :) Når jeg tenker meg om er det jo perfekte julegaver!! Hva er favorittlaget ditt da? Ble du hekta da du bodde i England eller har du vært fan enda lengre? Jeg er totalt miljøskadet av å ha vært sammen med en fotballidiot i 20 år og skal på min første kamp (ever) på Anfield i oktober. Sommerfugler i magen, altså :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Jeg har alltid hatt ganske fotballdilla. Faktisk mindre da jeg var i England enn da jeg kom hjem. Det har vel også noe med at jeg rent geografisk befant meg ganske så usentralt på balløya. Helt sør i Cornwall faktisk...
   Jeg er vel strengt tatt ikke sånn superfan, ikke sånn die-hard tatovering på armen fan av noe lag. Da jeg var yngre syntes jeg at Ian Rush var veldig tøff, og Tony Adams. Men jeg holder med Arsenal da, og ser for meg at årets sesong (etter de siste dagers begivenheter) om mulig blir enda verre enn i fjor. Men som Liverpool supporter håper du vel at pila peker oppover du også? Det var en skikkelig ille sesong i fjor....

   Slett
 3. Ha ha, nå måtte jeg le litt! For gjett hva det står på underarmen til husbonden? Jepp, Liverpool FC You'll never walk alone. Håper på bedre tider nå, ja, men blir jo litt nedslått etter kampen i går... Ja fotball er virkelig blodig alvor ;) Når det gjelder sammenligningen med "Små kriger" (nå hoppet jeg glatt over i bokverdenen) tror jeg faktisk du har helt rett!! Ønsker deg en herlig søndag, klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. var vel ikke den store Gunners dagen helller i går.... I det minste vant jeg litt penger på at LFC tapte ;-) En fin søndag til deg også :)

   Slett