onsdag 22. august 2012

Ordnung muss sein


bildet er hentet på stock.xchng
Nå gjelder det å ta grep her... denne uken har jeg bestemt at jeg skal bruke til å komme litt mer a jour med både lesing og bokomtaler.

Dette er sikkert gammelt nytt og en vanesak for mange av dere, men som relativt fersk bokblogger er det nytt for meg. De to neste ukene har jeg derfor bestemt at jeg IKKE skal kjøpe en eneste ny/gammel/brukt bok. Ei heller skal jeg låne noen. Videre skal jeg lese ferdig samtlige leseprosjekter jeg holder på med. Jeg SKAL skrive omtale av disse bøkene før jeg gir meg i kast med noe nytt.

I går kjøpte jeg Og fremdeles står trære i Wienerwald av Elisabeth Åsbrink, dermed har jeg en relativt grei mengde bøker jeg må gjøre meg ferdig med (huff det hørtes fælt ut....det er tross alt bøker jeg liker det er snakk om her). Resten av lista ser slik ut:
Syk kjærlihed - Hans Jæger
Å hate alt menneskelig liv - Nikaor Teratologen
I en og samme person - John Irving
Forbrytelser i Southern Indiana - Frank Bill
Det fine som flyter forbi - Ida Løkås
Stasia - Peter Strassegger (omtale)
Gun Mokeys - Victor Gischler (omtale)
Djevelkysset - Unni Lindell
Golddigger - Alexia Bohwim
Tilgivelse - Patrick Flanery

Sånn nå står det her....sort på hvitt. 
Så får vi se da, hvor viljesterk jeg er.......10 kommentarer:

 1. Den viljestyrken har jeg lett lenge etter!
  Min kjære, søte mann har imidlertid satt foten ned og sagt at så lenge min skal-lese-bokhylle er så tynget ned av bøker at man nesten ikke kan se hyllen så skal det ingen flere bøker inn i heimen :-) Jeg jobber på biblioteket og det er så enkelt å stappe nye og fristende bøker i nettet på vei hjem. Samtidig som jeg er en ivrig bruker av den lokale bruktbutikken og der koster bøkene mellom 5 og 15 kr.
  Min kjære mann ga meg samtidig en Kindle... Om det er det at han nå ikke ser bøkene som havner i heimen, eller hva det er, så stiger min liste over hva jeg skal lese fremdeles :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he, det er jo egentlig et luksusproblem vi har ;-)
   Tror jeg hadde vært ennå verre om jeg hadde jobbet på bibliotek. Når man jobber i bokhandel så må man liksom betale for bøkene.... :-)

   Slett
 2. Kom igjen, Karete, dette klarer du!

  Eg har eit mål i august om at eg skal halde meg vekke frå bibliotekbøker. Ei ligger og venter, men den kan vente ei stund til;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har klart meg greit denne uka i det minste :)Ikke en gang et leseeks har jeg dratt med meg. Får håpe neste uke går like greit :) skulle vært flinkere til å dra på biblioteket...tror bare jeg er der hver gang de har salg?

   Slett
 3. Ah, den viljestyrken! Denne måneden bestemte jeg meg for at de eneste bøkene som skulle kjøpes var pensumlitteratur, men ble det sånn? Nope!
  Uansett; du har en del gode bøker å se frem til i følge listen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja viljestyrke, kjøper gjerne litt om noen skulle ha til overs ;-) Pensumlitteratur frister ofte ikke like mye som skjønnliterære nyheter, så du har min fulle sympati der.

   Slett
 4. Når det gjelder bokanskaffelser så er viljestyrken min veldig svak, den ene boka etter den andre kommer i hus (og jeg er like glad hver gang jeg finner en pakke i postkassen). Så jeg kjenner meg igjen, ja...

  Men jeg har et "system" i forhold til bokomtaler som fungerer veldig godt for meg. Jeg setter meg ned og skriver når jeg er ferdig med en bok, og stort sett før jeg setter i gang med neste.

  Lykke til med lesingen, husk at det viktigste er at du koser deg med lesingen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flink du er! Jeg greier aldri bare å lese en bok av gangen....dermed baller det på seg med problemer liksom ;-) Men bare det å blogge har egentlig hjulpet meg ganske mye ift å lese ferdig samt å holde styr på hva jeg har lest og hva jeg har tenkt å lese :-)

   Slett
 5. Det viktigste er å ha en PLAN, og der er du jo godt i gang! :)
  Jeg vært en tørrlagt bok-shopaholiker i mange år, men plutselig får man tilbakefall, ingen tvil om det. Og så er det dette biblioteket da...med et uendelig utvalg! Og Amazon hvor det bare er å laste ned for en billig penge... Vi bokelskere har det ikke lett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Urgh! Dette er kjempevanskelig....jeg har vært flink denne uka, men gruer meg svært til neste. Å jobbe i en bokhandel er tortur for tida :9

   Slett