fredag 4. mai 2012

Nostradamus' testamente og fremtidige favoritter #3

Bjørn Beltø, vår kjære albino-venn og arkeolog er tilbake!
Denne boka hadde jeg forventninger til, ganske store også.
Gledelig nok ble disse innfridd.

Bokens handling forgår for det meste i Italia. Beltø er i Firenze som deltaker på et seminar/konferanse eller som det står i boken: "et fire dagers vitenskapelig symposium om middelalderen og renessansens mylder av manuskripter med koder, chifre, rebuser, anagrammer og profetier."*
Han er selv invitert for å holde avslutningsforedraget.
Selvfølgelig går ikke alt etter planen. Professor Lorenzo Moretti introduserer i sitt åpningsforedrag, seminardeltakerne for et hittil ukjent brev fra Nostradamus. Planen er at han skal snakke videre om hvordan dette brevet kan hjelpe videre forskning på De vises bok. En bok man de siste 4700årene bare har kunnet snakke om, ikke tyde. Men dagen etter i det Moretti skal gå i gang med fortsettelsen, blir de avbrutt av ni bevæpnede, unifromerte og maskerte menn. De kidnapper Moretti og stjeler papirene til professoren. Bjørn Beltø og den vakre konen til Moretti,  (med det passende navnet) Angelica tar opp jakten. Det blir en intens og farefylt jakt for å befri professoren og et kappløp for å finne løsningen på Nostradamus' brev først.

Boken er forholdsvis tykk men går kjapt å lese. Dette er en skikkelig "page-turner".
Selve handlingen foregår i løpet av en uke,  med action og spenning på nesten hver side.
Jeg er ingen stor Dan Brown entusiast men det er lett å sammenligne denne boken med da Vinci koden.
Synes nesten denne sammenligningen er oppbrukt, men i mangel på andre alternativ får jeg bruke den.
Bare med den lille forandringen at jeg likte denne boken mye bedre.

Jeg synes også Egeland har noen veldig artige personskildringer;
"Han var så kortvokst at han så vidt raget over oss sittende. Til gjengjeld var han ekstremt fyldig, som om kroppen hans på et eller annet tidspunkt hadde gitt opp kampen mot tyngdekraften og est utover.  <<Bjørn, dette er Dino Garbi ->>
 <<Bjørn Beltø, er det ikke?>> avbrøt Garbi.
 <<- som faktisk tror at Nostradamus var synsk.>>
 <<Tror?>> ropte Dino Garbi med tilgjort forakt. <<Kan jeg sette meg?>>
Professoren og Angelica vekslet et øyekast som Dino Garbi gikk glipp av fordi han allerede var i ferd med å tre på seg stolen."**

Det er veldig spennende med den lille italienske rundreisen som blir gjort i boken. Særlig også fordi jeg nylig var i Roma og Vatikanstaten selv.
Uten å dra det for langt gir boken meg visse assosiasjoner til konsoll-spillet Assasins Creed.
Synes folk skal la TV være TV i helgen, og heller lese denne boka.
Etter en liten nedtur med Lucifers Evangelium er denne Beltø boka en skikkelig "innertier".
Boken er gitt ut på Ascehoug forlag.

Ukens Fremtidige favoritter er allerede i handelen,
den første heter Mississippi.
Jeg får for øyeblikket ikke nok av disse sørstats-romanene.
Boken handler om et par (Laura og Henry) som i 1946 flytter til en avsidesliggende går i Mississippi. Laura er opprinnelig byjente og sliter med å finne seg til rette. En av grunnene til dette er at hun må bo under samme tak som den sure svigerfaren. Når 2.verdenskrig er over, kommer Henrys bror hjem fra krigens slagmark. Den svarte nabogutten Ronsel, vender også tilbake. De to krigsheltene kommer tilbake til et samfunn preget av dyp rasisme og hvor Ku Klux Klan herjer.
Boken er skrevet av Hilary Jordan og er utgitt på Pax forlag.

Den andre boken er også fra Pax og heter Himmelen er for alle.
Boken er skrevet av Gaile Parkin og dette er en frittstående fortsettelse av boken Å bake kaker i Kigali. I boken får vi et gjensyn med Angel Tungaraza og familien hennes. Jeg skikkelig gleder meg til å "dra tilbake" til Afrika med denne boka.
Har du en fremtidig favoritt?
Gå inn på bokelskerinne.blogspot.com for å delta.
  

Sitat hentet fra Nostradamus' testamente:*Side 22, **Side 23

15 kommentarer:

 1. Flott liste! Den første kommer nok ikke på min liste med det frøste, men de to siste skal jeg lese!
  Gail Parkin er ny for meg, men hun blir mitt bidrag ra Zambia i min "Jorden rundt på 200 bøker"-utfordring. Tusen takk for godt tips :)
  Ønsker deg en glad helg!!
  Pia xx

  SvarSlett
  Svar
  1. "Jorden rundt på 200 bøker" hørtes kjempekult ut! Dersom du ikke har lest Gail Prakin før vil jeg også anbefale Kingali-boka :)

   Slett
 2. Fikk virkelig lyst på den Tom Egeland boken.Trenkte bare å si Italia og sammenligne den med da Vinci koden da var jeg solgt, hehe:) Mississippi, gleder jeg meg også til å lese:) Himmelen er for alle høres også ut som en fin bok, ble nyskjerrig på den, så måtte notere den ned. Ønsker deg en flott helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Egeland boken var kjempegod! Jeg blir så ivrig når jeg leser, men så er det så trist etterpå når jeg har lest ferdig. Blir litt tomt liksom :) Heldigvis har 1.mai-salget startet i bokhandlene nå så jeg gikk litt bananas etter jobb i dag. God helg til deg også!

   Slett
 3. Tom Egelands bok MÅ jeg bare skaffe megg, har enda ikke lest noe som helst fra han, men har kjøpt to bøker så jeg er på vei... de andre to har jeg på vent i bokhyllen min:-) Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har virkelig noe å glede deg til :) Likte spesielt "Paktens voktere" av bøkene om Beltø. Ellers er jo "Fedrenes løgner" en helt genial bok! Ha en god helg du også! :)

   Slett
 4. Har boka, men leser meg nå gjennom Lucifers Testamente først. Jeg er SÅ GLAD for at du raste gjennom boka! Den er garantert så kjekk som jeg tror den er ;-) Takk for god omtale!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er definitivt så kjekk som du tror (eh...tror jeg ;-) ). Gode bøker er sånn...du åpner den og lukker den ikke før du er ferdig. Rett skal være rett da, jeg har egentlig lest boka for en liten stund siden. Ville bare legge ut anbefaling når boken kom ut. Men så har jeg vært så opptatt at jeg ikke har rukket før nå.
   Du er forressten helt super når det gjelder e-bøker. Jeg har tre forskjellige "fjøler" men vet ennå ikke om jeg er helt fornøyd.

   Slett
  2. Hvilke "fjøler" er det du har? Nå ble jeg nysgjerrig :-)
   Jeg leste forrige måned de to første bøkene om Beltø av Egeland. De var akkurat slik - jeg åpnet boka, og klikket meg ut i svarteste natta på lesebrettet. Bøkene røyk på 2 dager på hver tror jeg. Liker skrivestilen og humoren, samt at jeg elsker gåter :-)

   Slett
  3. Jeg har et Sovos, et Papercaster og et Kibano. Ikke kjempefornøyd med noen av dem. Jeg liker det elektroniske blekket på Papercasteren, men skjermen "flasher" hver gang du skifter side. Sovos brettet er ganske hendig i størrelse, men der er det sånn "datalys" og knappene lager "klikkelyd" når du skifter side. Jeg er ikke sånn ihuga lesebrett-fantast, men synes de er kjempegreie å ta med seg når du skal ut å reise, så slipper man en ekstra bok-koffert. Mulig jeg bør kjøpe et brett på nettet? Har ikke bestemt meg enda :) Har du et spesielt du vil anbefale? Hva synes du om "Fedrenes løgner" av Egeland?

   Slett
 5. Mississippi har jeg også liggende på vent, gleder meg til å lese den :-) Men når det kommer til Tom Egeland, så har jeg enda til gode å lese noe av han..., som en av de få i Norge tror jeg :-)

  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du ikke har lest Egeland før, bør du kanskje prøve "Fedrenes løgner"? Synes den på mange måter var ganske komisk! :) Jeg får ikke Mississippi boka før på mandag, så det er en ufrivillig fremitidig favoritt ;) Ha en fortsatt fin helg ja!

   Slett
 6. Mississippi har eg allereide på "må-lese" lista mi, spennande liste du hadde. Tom Egeland har eg ikkje lest noe av, men den boka virka kjempespennande! Hmm, må til å stifte kjennskap med Egeland då forstår eg :-)

  Ha ei fin helg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig gøy at så mange har "Mississippi" på lista si. Da må den liksom bare være bra :) Gleder meg til å starte! Jeg liker Egelands' bøker veldig godt, mange koder å knekke.
   Ha en fortsatt fin helg du også!

   Slett
 7. Denne boka skal jeg få lest i løpet av august altså, har tenkt på det en stund, men akk, ingen bøker blir lest av å tenke på dem :P

  SvarSlett