fredag 8. juni 2012

Fremtidige favoritter #5

Da er det tid for mine fremtidige favoritter. Denne gangen på eget initiativ, håper det er ok for Bokelskerinnen som jeg antar fortsatt befinner seg i USA?

Denne uka startet jeg med å dra på bokdager på Gardermoen. Kjempespennende! Det kommer så utrolig mye kjekt til høsten. Også artig at flere av dere bloggere er nevnt i katalogmaterialet vi fikk utdelt. Blant annet Mari (Escape in a book).

Her er noen av de bøkene jeg virkelig ser frem til;
(Del II kommer neste fredag)

Ultimo august utgis Døden kommer til Pemberly av P.D. James.
Boken kommer på Aschehoug og er oversatt av Ragnhild Eikli.
I boken møter vi Darcy og Elizabeth, seks år etter der handlingen slapp i Stolthet og fordom (Austen).

Sunday Times sier om boken: <<Døden kommer til Pemberly er en elegant komponert hyllest til Austen og en forfriskende tributt til James' uuttømmelige skapende fantasi.>>

Krim + Austen = kjempespennende, men for meg blir fallhøyden stor så jeg håper at James innfrir. Jeg vil nødig oppleve samme skuffelsen som da jeg leste Scarlett av Alexandra Ripley. Dette som skulle være"fortsettelsen" av Tatt av vinden (Margareth Mitchell). Liker jo vanligvis bøkene til James så jeg ser for meg at dette skal gå bra.

20.09 kommer boken Variantene av Robison Wells. Boken blir utgitt på Cappelen Damm, med John Grande som oversetter. Boken er klassifisert som ungdomsbok, uten at jeg mener det skal trekke ned noe. Den virker kjempespennende.

Dette er hva forlaget sier om boken: <<Syttenårige Benson Fisher har hatt en begredelig oppvekst i diverse fosterhjem. Nå er han lei, og søker seg inn på kostskolen Maxfield Academy. Han kommer inn på fullt stipend, og er lettet over å få starte med blanke ark - men han skal fort angre seg. Det viser seg at skolen ikke bare er alminnelig kostskolestreng. Den er et fengsel. Lærere finnes ikke, her styres alt av en viss "Iceman", som snakker til elevene via høyttalersystemer, og deler ut poeng og nådeløse straffer. Elevene har delt seg i tre fraksjoner som alle har ulike syn på hvorfor de er der og hvordan de skal overleve. Mellom dem utkjempes det en voldelig kamp på liv og død. Benson tilhører en fraksjon som ser på flukt som eneste utvei, men hvordan skal man rømme fra et sted hvor kameraer er overalt, og det er en alles kamp mot alle? Det sies dessuten at fluktforsøk straffes med døden...>>

Dette er bok en i en triologi, og virker som en slags "variant" av Fluenes herre (Golding).

18.09 (anslått utgivelses dato) kommer endelig oppfølgeren til Kjempenes fall av Ken Follett. Tittelen på boka er Vinter over verden. Oioioi som jeg venter på denne!

Om denne boken sier forlaget (Cappelen Damm) bla.: <<Vinter over verden fortsetter der forrige bok sluttet i det de fem familiene går inn i en tid med enorme sosiale, politiske og økonomiske endringer. Fra etableringen av Hitlers tredje rike og den spanske borgerkrigen, til de store dramaene i andre verdenskrig og sprengning av amerikanske og sovjetiske atombomber.>>

Har du ennå ikke lest Kjempenes fall? Løp og kjøp!


13.september kommer Henrik H. Langeland med boken Hauk og due. Dette er den etterlengtede oppfølgeren til Verdensmestrene. Dette er iflg. forlaget en roman om svik, hevn, vennskap og tilgivelse, spunnet rundt et Oslo anno 1992. Boken kommer på Gyldendal.


7 kommentarer:

 1. WOW, ukens BESTE nyhet! Gjett om jeg også venter på Ken Folletts oppfølger, hurra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg noe helt sinnsykt!!! :) I tillegg kommer fortsettelsen til Brobyggerne også, den er jo litt i samme gate....bra bokhøst blir det i år også.

   Slett
 2. Herlige favoritter, her var det mye nytt og spennende:) Skjønner jeg må lese noe Follett bøker:) Skal sjekkes ut:) James boken ble jeg også veldig nysgjerrig på:) Ha en herlig helg og tusen takk for flotte nyheter:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg fryktelig til å finne ut hva som skjer på Pemberly ;) men vel så mye til den nye Follett boka. Synes du skal slenge deg på denne serien. Kjempegod! :)
   Ha en flott dag!

   Slett
 3. Jeg glemte helt å legge ut Fremtidige favoritter - innlegget, tror det var litt for mange inntrykk i hodet den siste dagen. Men i morgen skal jeg få det ut.

  Liker listen din, den er kjempefin. Også håper jeg du har kost deg på bokdagene. Har sett at det kommer så utrolig mye bra denne høsten, krimentusiasten i meg gleder seg veldig.

  Synes det er flott at de benytter seg av sitater fra bokbloggere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper som sagt det er ok at jeg lagte en fremtidig favoritt selv om du ikke lagde en. Skjønner at det må være mange inntrykk å fordøye. Er fryktelig misunnelig...
   Tror det blir en veldig bra krimhøst (har lest "Djevelkysset" og er veldig fornøyd med den), tror generelt det blir en bra bokhøst :-) Enten det er underholdning, krim eller romaner. Jeg går forressten og venter på en bok om banehopping, men jeg husker ikke hvilket forlag som skal gi den ut...har du peiling?
   Jeg synes også det er flott de benytter seg av sitater fra bokbloggere. Ser både deg, Mari og Beathe ganske ofte :-)

   Slett
  2. Selvfølgelig er det greit :) Jeg synes det er kjempefint at noen av dere følger hver uke, og jeg likte veldig godt innlegget ditt. Synes det er flott at du setter søkelys på kommende titler også. Jeg gleder meg mest til nye bøker fra krimdebutanter jeg likte godt i 201, og jeg er veldig spent på "Døden kommer til Pemberley".

   Jeg har ikke hørt om boken du nevner. Forsøkte å google, men det kom ikke opp noe. Så en lengre artikkel på NRK om en entusiast, men ikke noe mer.

   Slett