fredag 15. juni 2012

Fremtidige favoritter #6

Ny uke og nye fremtidige favoritter. I forrige uke skrev jeg at jeg ville komme med flere av titlene på bøker som kommer til høsten. Dette må jeg desverre utsette litt, har fri fra jobb i dag og har glemt materialet på jobb. Men hva gjør vel det?
jeg har likevel noen fremtidige favoritter.

Martine - Jakten på rettferdighet av Marianne Vikås er en bok jeg lenge har hatt lyst til å lese. Er faktisk litt usikker på hvorfor jeg ikke alt har gjort det...

Dette er hva forlaget (Gyldendal) sier om boken:
"Fredag 14. mars 2008 går alarmen i et studentkollektiv i London. Den 23 år gamle Martine Vik Magnussen gir ikke lyd fra seg, og stadig mer desperate venninner sender henne meldinger på Facebook: «Hvor er du? Kommer du hjem?» Meldingene blir aldri lest, for Martine ligger voldtatt og kvalt i en kjeller midt i byen. Inntullet i Farouk Abdulhaks laken. I Martine. Jakten på rettferdighet kaster journalist Marianne Vikås nytt lys over saken. Hun følger den livsglade Martines siste dramatiske timer, oppveksten på Nesøya i Asker og familiens sorg over å miste en datter og søster på verst tenkelig vis.
Vikås beskriver også Odd Petter Magnussens utrettelige kamp for rettferdighet for sin datter og for at myndighetene i Jemen skal utlevere rikmannssønnen Farouk Abdulhak, foreløpig beskyttet av en mektig far og manglende utleveringsavtaler."

Jeg har vært så heldig å få tilsendt et eksemplar fra forfatteren, og ser virkelig frem til å ta fatt.

Vil også understreke at det er 2.utgave jeg har fått tilsendt. Den har noen tilføyinger som ikke står i 1.utgaven.


Andre bra anmeldelser av boken: Bokelskerinnen og Ritaleser

En annen bok jeg gleder meg til å lese, er Kunsten å vekke de døde.
Boken er skrevet av Hernán Rivera Letelier og er utgitt på Bokforlaget.

Bokens baksidetekst lyder som følger:
"Domingo Zarate Vega lar rettferdigheten være ledestjerne i livet. Da moren hans dør reiser an til Elqui-dalen og lever et kompromissløst godt blant alkoholikere, prostituerte og håpløst fattige. De kaller ham Kristus fra Elqui. Snart begynner Domingo å innse at de kanskje har rett. Er han den reinkarnerte Jesus Kristus? Domingo er gal, men er en mann som handler ut i fra sin overbevisning om rettferdighet, og (selvfølgelig) til å utnytte folks hykleri der hvor det skulle passe seg."

Tror dette kan bli både morsomt og spennende.

Boken Alle dør alene av Hans Fallada, er en av mine favorittbøker. Dinamo forlag kom med en ny utgave av denne boken i fjor og  den solgte veldig bra.
Mitt møte med denne forfatteren var ikke i fjor, men for flere år siden.
Boken  Hvad nu, unge mann? (Kleiner Mann, was nunn?  oversatt i 1932 av Arnulf Øverland og utgitt på Aschehoug) fant jeg i bokhyllen til mine besteforeldre.
Dette er en bok som gjorde stort inntrykk på meg, og jeg ble kjempeglad da jeg tidligere i uken fikk beskjed fra Dinamo forlag at de i 2013 vil komme med en ny oversettelse av denne boka.
Boken skildrer Berlin i mellomkrigstiden på en fantastisk bra måte. Bokens hovedperson, Pinneberg, som har for lite til å leve og for mye til å sulte. Ut over det vil jeg ikke si så mye om bokens handling, den må bare leses. Syntes spesielt det var artig å lese denne boken samtidig som jeg leste Markens grøde av Hamsun. Det ble liksom to helt motsatte fortellinger.
Gleder meg stort! Dersom du ikke har lest Alle dør alene er dette også en ok du bør få med deg.

Har du en fremtidig favoritt?
Gå inn på bloggen til Bokelskerinnen for å delta.


12 kommentarer:

 1. Jeg også fikk tilsendt martine boken av forfatteren her om dagen:-) Er spent på den, har jo fått litt med meg i media, men det blir interessant å lese .Alle dør alene har jeg ikke fått lest så tar ditt råd og noterer den ned.
  Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er kjempespent, også veldig spent på hva du vil mene.
   Har forsøkt å følge saken og tror kanskje jeg får belyst en del sider av saken på en mer grundig måte enn hva jeg til nå har fått vite gjennom media. Ha en flott dag! :-)

   Slett
 2. "Kunsten å vekke de døde" hørtes veldig spennende ut (selv om jeg fikk noen assosiasjoner til en annen gal mann som også handlet ut fra sin overbevisning om rettferdighet...). Takk for at du minnet meg om Fallada. Har ikke lest noe av ham enda, men det må jeg få gjort noe med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh så bra du sa det....jeg tenker også litt slik om "kunsten å vekke de døde". Tror muligens at jeg er i en slags "stim" av bøker som gir meg disse assosiasjonene. Så og si ferdig med "HhhH", skriver om den i morgen...den har faktisk vært interessant å lese også med tanke på han du nevner over.
   Synes du skal kaste deg over "Alle dør alene" ;-)

   Slett
 3. Her var det mye spennende:) Noterte ned Alle dør alene og Martine - Jakten på rettferdighet. Fulgte lite med på saken når det foregikk,men da blir det interessant å lese om den mer sammenhengende hva som skjedde. Fikk bare med meg litt:)Ha en herlig fredag videre!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Isabella :-) Håper du vil like "Alle dør alene". Blir som sagt veldig interessant å lese boken om Martine. Ha en fortsatt fin fredag :-)

   Slett
 4. Veldig bra bøker du har valgt ut denne uken! Boken om Martine skulle jeg gjerne lest, men jeg vet ikke om jeg klarer det ... Er litt pysete på sånt! Alle dør alene skrev jeg om i fremtidige favoritter for noen uker siden, og gleder meg veeeldig til den skal leses! Det blir nok ikke så lenge til ;)
  Ønsker deg en glad helg :))
  Klem fra Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager seint svar. Er ikke helt med for tida :) Håper du vil like boken til Fallada. Har så vidt begynt på boken om Martine. Ser for meg den er sterk ja. Ha en flott dag!

   Slett
 5. Martineboken er god, men sterk. Jeg skal kjøpe meg pocketeksemplaret også, siden jeg forsto at det hadde et helt nytt kapittel. Fine valg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er nok sterk kost ja. Men synes liksom det er en bok som MÅ leses. Ja, det er et nytt kap. med i boka. Har nettopp startet på den :-)

   Slett
 6. Alle dør alene har jeg hørt skal være bra, og nå som du også anbefaler den noteres den straks på listen min over bøker å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du MÅ bare lese den ;) Ha en fin dag!

   Slett