mandag 17. september 2012

Bloggtreff

Lørdag 15.september var jeg i Oslo på Bokbloggtreffet.
Etter mye om og men jumpet jeg i det og kom meg på flyet. Ganske trøtt og veldig varm (hadde kledd meg for Rogalandsvær men møtte sola), befant jeg meg på Karl Johan veldig tidlig. Faktisk så tidlig at jeg nesten var alene.
Åh,  hvor jeg savner å bo litt mer urbant.... Jeg er ikke alt for ofte i Oslo så det første jeg måtte gjøre var å lokalisere Sehesteds plass. Riktignok har jeg vært på besøk hos Gyldendal før, men forrige gang jeg var der var jeg også på besøk hos alle de andre forlagene i  Oslo. Da går man lett i surr.
Uansett, jeg fant frem...lett som en plett!

Utrolig herlig å tasse rundt i byen (jeg går aldri, jeg tasser) mens butikker og serveringssteder åpner. Stå i kø hos Kaffebrenneriet og faktisk høre noen ytre kommentaren "long dubbel kaffe macchiato to go" (*savner*). Frokosten ble inntatt i Vika (tomat og mozarella sandwich samt en deilig kopp kaffe) mens dagens avis ble lest.

Planen var å møte både den ene og den andre mens jeg var i Oslo, men rot med flybilletter førte til mindre tid og dermed  brukte jeg det jeg hadde av tid, bare på meg selv. 

Jeg hadde egentlig lovet meg selv at jeg ikke skulle handle NOE mens jeg var der. Men jeg "lover og lyver" - tydeligvis! For jeg var simpelthen nødt til kjøpe litt bøker i Ugata. Jeg er kjempe misunnelig på den utenlandske avdelingen de har. Handlet med meg Bukowski, Burroghs og Bruno Schulz. Hadde jeg hatt stor koffert og mer på konto hadde det nok blitt enda mer.

Når jeg er i Oslo er et besøk hos Tanum på Karl Johan et "must". Kunne egentlig ha tilbrakt hele sommerferien min der. Men jeg tror faktisk jeg likte "den gamle" butikken bedre.
Alle festivalteltene ble også besøkt, men jeg kjøpte ingenting her. Det ble så mye folk at jeg rett og slett ikke gadd...

Bokbloggtreffet var jeg veldig spent på. Mest fordi jeg er elendig på sosialisering med fremmede mennesker. Men det gikk over all forventning.
Det var spennende å se alle. For der var de; Flukten fra virkeligheten, Bokelskerinnen, Groskros og alle de andre ("kjente" og ukjente - hyggelig å hilse på dere). Da ble det ikke så skummelt likevel.Arrangørene hadde gjort en kjempeflott jobb; Quiz, bokgaver og besøk fra ulike forlag. Helt topp! (Skulle bare ønske det hadde vart litt lengre).Det var spenende å høre hvilket syn de ulike forlagene hadde på oss som blogger. Det er jo ingen tvil om at blogger med mange lesere er geniale for forlagene å bruke i markedsføring. Det er også interessant hvilken makt bloggere faktisk har. Hvordan man kan "hype" en bok eller "drepe den" før den har kommet på markedet. Er man seg rollen sin bevisst? 
Den påfølgende annonserte debatten har jeg egentlig ikke så mye å si om. Tror jeg har "lirt" av meg det meste i diverse kommentarfelt. Men spennende paneldeltakere og bra ledet av Elin. Desverre fikk jeg ikke med meg slutten fordi jeg måtte nå flyet hjem.
Men alt i alt et veldig bra arrangement. Håper det kan bli en årlig begivenhet enten det arrangeres her eller der.

Det jeg sitter igjen med etter eventen er en hel haug med nye inntrykk og impulser. Selv om jeg kanskje ikke sa så mye eller minglet så voldsomt så føler jeg likevel jeg satt igjen med noe. For meg er det utrolig interessant å treffe og ikke minst høre på så mange erfarne og forskjellige bloggere. Enten jeg er enig med dem eller ikke er det spennende å høste av andres erfaringer.  Helgen har i alle fall gitt meg mye å reflektere over, tips om blogger jeg ikke har visst om tidligere og ikke minst mange nye bøker.

Angrer ikke et sekund på at jeg dro.


På onsdag er det Bokgalla og Kapittel 12 i Stavanger. Gleder  meg!

8 kommentarer:

 1. Flott sammendrag, kanskje vi treffes til neste år? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det :) Dersom anledningen byr seg har hvert fall jeg lyst til å reise.

   Slett
 2. Koselig referat. Kjøpte meg en bok på festivalen og det var en tynn sak til 43 kroner . Et foredrag om religion og psykiatri. Thomas Hylland Eriksen sin bok, se rjeg at du også har valgt deg. Det gjorde jeg også. Gleder meg til den. :) Mvh Artemisia

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt du likte innlegget mitt. Er veldig spent på boken til Hylland Eriksen, jeg har i hvert fall funnet andre bøker av han interessante (særlig "Frihet" og "Normalitet"). Det er nok likevel ikke den første boken jeg kaster meg over, men leses skal den :)

   Slett
 3. Når det gjelder bokkjøp er vi flere som "lover og lyver". Men jeg kjøpte heldigvis ikke noe under festivalen, til gjengjeld kjøpte jeg to innbundne bøker da jeg var på jobb noen dager før.

  Jeg er også enig med deg i at det skulle ha vart litt lenger, synes også det er fint at jeg fant noen nye bokblogger. Selv tok jeg med Ildfuglen og Margarets Frihet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skulle nesten hatt risikotillegg når vi var på jobb...i dag gikk jeg nok med underskudd (om man regner ut fra netto utbetalt).

   Jeg må nok lese meg opp litt til neste bloggtreff, så vet jeg litt mer om hvem som skriver om hva :) Noen kjente jeg til, mens andre var helt nye. Flott gjeng!

   Slett
 4. Herlig å høre det er flere som "lover og lyver":) Gjør det hele tiden selv:)Høres ut som du har hatt en like fin tur som meg:) Ha en videre fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig fin tur :) Men neste gang jeg drar SKAL jeg DEFINITIVT overnatte....ble mye "styr" denne gangen ;-)

   Ha en fortsatt fin kveld du også!

   Slett