søndag 23. september 2012

En smakebit på søndag #13

Foto: Brian G. Green,
Design: Mona P. Bekkevad
Nå leser jeg den nye boken til Per Petterson med den festlige tittelen Jeg nekter. Boken er utgitt på Oktober forlag og er et leseeksemplar jeg har lånt på jobb.

Jeg har ikke kommet så veldig langt ennå, men bokens hovedtema er vennskap. Omslagsteksten stiller også spørsmålet: <<Men hva skjer hvis den ene plutselig får det for seg at et vennskap må fortjenes?>>  Vi møter to hovedpersoner som heter Jim og Tommy. En gang var de bestevenner, men nå har de ikke sett hverandre på 35 år før de plutselig treffer hverandre på en bro.
Handlingen er lagt til 2006, men med flere tilbakeblikk.

Smakebiten er hentet fra side 39:

<<Jeg reiste meg, lot balltreet ligge på golvet ved sida av det ødelagte beinet hans så ingen skulle tvile på hva som hadde skjedd, og så ropte jeg på Siri.>>


Jeg har tidligere ikke fullført noe av Petterson (uvisst av hvilken grunn), men foreløpig liker jeg det jeg leser.

Dersom du har en smakebit du vil dele med andre, kan du delta på utfordringen til Mari om du besøker bloggen hennes Flukten fra virkeligheten. Her finner du også mange andre smakebiter.

26 kommentarer:

 1. Så bra smakebit, jeg lurer selvfølgelig hva som har skjedd i forkant av hendelsen:) Ble nysgjerrig:) Gleder meg til å høre mer om boken:) Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott du ble nysgjerrig ;) da har jeg valgt riktig smakebit.
   Ha en fortsatt fin søndag!

   Slett
 2. Per Petterson er ikke den enkleste å lese, men skriver svært godt. Han må leses sakte. Skal bli spennende å lese denne en gang. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg, han skriver veldig godt!
   Jeg har som sagt forsøkt meg på Pettersons bøker tidligere. Men som du påpeker, du må ta deg litt tid med has bøker. Tror ikke jeg har gitt bøkene hans nok tid tidligere, eller rett og slett ikke vært i humør ;) Uansett, når jeg har lest denne er det godt mulig jeg drar fram "Jeg forbanner tidens.." og "Ut og stjæle hester" igjen :)

   Ha en flott søndag du også!

   Slett
 3. Har ikke lest noe av Per Petterson før,men jeg avbestilte denne inne på bokklubben nettopp, da får jeg vente til omtalen din for å se om det var dumt gjort eller ikke. Bra smakebit:-) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sola skinner så dagen er bra! :)

   Tiden vil vise hva jeg synes om Petterson etter hvert. Men det virker veldig lovende så langt.
   Jeg er elendig på de "bokklubbgreiene" så når du nå sier det, plutselig dukker denne opp i postkassa mi :( Jeg er elendig til å avbestille.

   Slett
 4. Jeg har lest "Ut og stjæle hester" av forfatteren og den eeeelsket jeg. Han er flink til å få frem stemninger. Skummel smakebit du hadde, høres ut som et vennskap som har gått galt?! Hihi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skummelt og skummelt...he-he, virket veldig vondt! ;)
   Skal kanskje forsøke meg på "Ut og stjæle.." etterpå. Kanskje jeg får mer sansen for forfatteren etter denne boka.

   Slett
 5. Låter nästan som de två konståkerskorna, vad de nu hette, där den ena slog sönder knät på den andra. Så det kan ju hända på riktigt... Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. He-He, Harding og Kerrigan...ja det var saker! "Only in America"... Men morsomt du nevner det, tenkte faktisk det samme selv da jeg leste dette.

   Slett
 6. Tack för smakbiten, det här är en författare jag inte läst något av alls.

  SvarSlett
 7. Hei! Har lest gode anmeldelser av denne.. Har lest to av de siste bøkene hans. Ut å stjæle hester og den siste..husker ikke hva den het i farta. Han skriver bra, synes jeg. Vil nok lese denne også en dag. God søndag til deg..)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det blir spennende å lese. Har hørt mange godord om denne boka. Fikk den presentert på bokdagene i våres, men da var boken langtfra ferdig. Hørtes bare veldig spennende ut.

   Slett
 8. Jeg har kikket litt på denne. Spennende smakebit! Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 9. Bra smakebit. Har ikkje lest noko av Petterson endå, men denne såg interessant ut.

  SvarSlett
 10. Jeg har av en eller annen grunn ikke hatt sansen for Petterson. Mulig at han, for meg, har en "best etter"-dato, dvs best etter en viss alder:) Jeg har bare lest "Ut og stjæle hester" da den kom ut, men syntes boka bare var "gammelmannsprat". Nå er jo dette snart 10 år siden, så det er mulig at jeg kanskje hadde fått mer ut av boka i dag. Er jo visselig blitt eldre og mer moden...

  Boka du leser nå har fått varierende anmeldelser ser jeg. Spennende å høre hva du synes om den når du er ferdig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm...jeg har litt samme forhold til Petterson som til Irving, så vi får se hvor dette bærer hen ;)

   Slett
 11. Au au tror jeg kan være passende til denne smakebiten. Jeg kjenner til forfatteren, men har ikke lest noe av ham. Det skal liksom noe ekstraordinært til for å få meg bort fra mine elskede ungdomsbøker ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du lest Variantene? Hva synes du i så fall? Det er en ungdomsbok jeg har kjempetro på :)

   Slett
  2. Nei, jeg har ikke det. Er litt redd for at den er oppskrytt, har du lest den?

   Slett
  3. Jeg har ikke lest den ennå, har den liggende. Men jeg synes den virker veldig spennende :)

   Slett
  4. Da gleder jeg meg til å høre hva du syntes om den. Jeg er hakket mer nysgjerrig på storebror Wells bok, Partials :D Begge må nok leses, jeg syntes det er veldig kult med to brødre som skriver spennende bøker for ungdommer!

   Slett
 12. Takk for det flotte boktipset i "min" smakebit, forresten! :D

  SvarSlett
 13. Jeg likte Ut å stjæle hester, så jeg kan tenke meg at denne er også bra :)

  SvarSlett