lørdag 8. september 2012

Jakthundene av Jørn Lier Horst

Jeg har vært på en liten ferie, har derfor ikke blogget på en stund.
Har heller ikke vært inspirert til å skrive om bøkene jeg har lest heller, men nå er jeg uthvilt og klar for bokhøst...

Fjorårets vinner av bokhandlerprisen, Jørn Lier Horst har her skrevet en skikkelig sidevender av en bok. Selv om jeg ikke fant foregående bok Vinterstengt like fantastisk som mange andre, er jeg fra meg av begeistring nå.
Jeg kunne ha skrevet en lang liste med superlativer, men dere må nesten bare lese den selv!

Foruten å være en glimrende kriminalforfatter er Horst også etterforskningsleder. Han har siden 1995 vært politimann i Larvik og denne bakgrunnen er med på å gi bøkene hans et særs realistisk preg.

Jakthundene er den 8.boken om William Wisting.

Dette sier forlaget om boken: <<William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket. Mediene værer nytt blod.
Wisting har brukt hele sitt yrkesliv på å jakte på forbrytere. Nå er det han som er byttet, og han må arbeide på egen hånd og i skjul for å finne ut hvem av deres egne som konstruerte det falske beviset, og hva som egentlig skjedde den gangen. Han får hjelp av journalistdatteren Line, men også fra svært uventet hold. Så forsvinner en ny, ung kvinne. Det blir starten på et nervepirrende kappløp.>>

Når jeg sier at jeg ikke var overbegeistret for Vinterstengt så mener jeg ikke at det var en dårlig bok. Jeg syntes den var god, en veldig underholdende krim. Likevel har jeg følt noe manglet, uten at jeg helt kan sette fingeren på det. Det har liksom vært "litt standard" norsk krim.  Jeg synes Lier Horst treffer så mye bedre i denne boken. Plottet er spennende, og miksen mellom privat og yrkesliv kommer mer til sin rett i denne boka.

Lier Horst skriver fengende og man blir sugd inn i handlingen.  Liker også godt at datteren Line nå jobber i VG og man får den fine blandingen av journalist og politietterforskning.
Utviklingen karakterene har hatt er spennende. Fra man først ble kjent med Wisting og til nå har det vært, for meg, en interessant utvikling. Uten at det blir for mye, man får bare vite akkurat det man trenger å vite. Noe jeg er svært takknemlig for (hater når det blir for mye "bollebaking" og "bleieskift" i bøkene....evt. "dråper som perler seg på det duggfriske løvet i morgensolen").

Jeg tror jeg har det litt med Lier Horst som jeg hadde det med Nesbø. Jeg leste de to første bøkene og syntes ikke det var spesielt bra. Så la jeg bort hele "prosjektet" og begynte først å lese igjen et stykke ut i "serien". Er veldig glad for at jeg gjorde det!
Jeg har virkelig fått meg en nye krimfavoritt! Farvel Harry, velkommen William!!!

Boken er utgitt på Gyldendal forlag.

19 kommentarer:

 1. Huhei - kjekt å lese! Jeg er veldig så snart ferdig med action/thriller av Steve Martini, og "Jakthundene" står som neste bok på lista. Nå gleder jeg meg ennå mer til å lese den! Flott bokomtale! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig spent på hva andre vil skrive om boken nå. Har fått skikkelig dilla på Lier Horst sine bøker. Det er vel kanskje litt din fortjeneste også? :)

   Slett
 2. Flott bokomtale, har hatt lyst til å lese bøkene hans lenge og skjønner at nå må jeg bare hive meg rundt og gjøre alvor ut av det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Just go for it! Jeg er i litt sånn "lesemangel" i dag... må finne en bok som frister like mye. Har ikke funnet noen så er litt opprådd for ideer ;-)

   Slett
 3. Godt skrevet om boken!:) Gleder meg til å lese denne, for det skal jeg helt klart:) Likte den forrige boken og det var da jeg fikk øynene opp for denne forfatteren, gleder meg, gleder meg og gleder meg til å lese mer om William Wisting :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du likte det jeg hadde skrevet! :) Jeg har lest alle bøkene nå. Måtte til og med lese "Vinterstengt" på ny.... er bare å kaste seg rundt å starte med "Jakthundene" snarest. Ganske sikker på at du ikke vil angre :) Ha en fortsatt fin søndag!

   Slett
 4. Jakthundene er togboken min for tiden, og halvveis inn i boken liker jeg den godt. Hadde tenkt å starte på Horst fra bok 1, men klarte ikke vente med å lese denne.!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å høre hva du synes når du er ferdig med boken. Den har vært min desiderte "Wisting-favoritt" til nå. Er generelt en veldig bra krimhøst i år, og er veldig glad jeg har fått øynene opp for Lier Horst.

   Slett
 5. Jeg er helt enig med deg i omtalen av boka, Karete! Kjempebra bok1 Har Vinterstengt på leseplanen min også. Jeg hadde, som bokelskerinnen, tenkt til å starte på bok 1, men nå leser jeg dem helt bakvendt. Jeg er veldig glad i krim hvor boka ikke gjenforteller handlingen i tidligere bøker. Syntes Mankell hadde en lei vane med det, for eksempel. Jeg er kjempeglad for å funnet meg en ny krimfavoritt! Godt å ha deg tilbake i bloggemodus, forresten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er så glad bokhøsten er skikkelig igang :) Jeg liker vel egentlig ingen "serier" hvor man må lese i kronologisk rekkefølge. Men jeg synes fint du kan lese bøkene til Lier Horst i den rekkefølgen du selv vil, det er ingenting som røpes av tidligere handling (så vidt jeg husker).
   Til dels enig ang. Mankell, men det var super trist i den siste boka, at Wallander blir en gammel og surrete mann liksom.

   Gøy å blogge når du føler du har noe "skikkelig" å blogge om :)

   Slett
 6. Åh, så bra! Jeg har lest flere bøker av Lier Horst og likt dem veldig godt, men har ikke lest Jakthundene enda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du noe skikkelig bra i vente :) Skulle ønske det lå en ny bok klar....

   Slett
 7. Virker som om dette er en bok jeg MÅ lese. Jeg likte veldig godt Vinterstengt også, så dette virker lovende :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare "å gi gass". Veldig bra bok! Nesten sånn jeg føler jeg har skrytt alt for mye nå, men det var virkelig en bok jeg likte! :)

   Slett
  2. Jeg synes ikke det var for mye skryt, jeg! Boka er jo veldig bra:)

   Slett
  3. Hehe, nettopp...veldig bra :)

   Slett
 8. Ser ut som det er mange som liker Horsts siste bok. Så nettopp at den hadde toppet salgslistene en kort periode i august, før 50 Shades of grey kom ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror ganske sikkert det er årets beste krim for min del. Fifty shades er nok mer i den andre enden av skalaen av hvilke bøker jeg har likt i år.

   Slett
 9. Hurra for Horst! Har hørt ferdig Jakthundene nå, og er imponert. Etter min mening den beste av krimromanene William Wisting.

  SvarSlett