søndag 30. september 2012

En smakebit på søndag #14

Omslagsdesign av
Ian The/Panos Pictures
Ny søndag og ny smakebit. Jeg strever fortsatt med Petterson og finner stadig bøker jeg heller vil lese enn hans. Likevel Jeg nekter (pun intended) å gi opp, vil liksom bli ferdig med den boka.

Siden det er Banned Books week kommer dagens smakebit fra boka Queer av William S. Burroughs. Dette er en bok jeg har lest litt i, sånn nå og da siden bloggtreffet. Jeg har riktignok ikke funnet denne boka på noen "forbudt liste", men Naked lunch av samme forfatter befant seg der. Tviler også på at denne boka er helt stueren over alt.


Boken Queer ble orginalt skrevet i 1952 men ble ikke publisert før i 1985.  Det er egentlig en "løs" fortsettelse av boken Junkie

Handlingen er lagt til Mexico på femtitallet, og vi følger William Lee i hans håpløse forfølgelse av den unge mannen Eugene Allerton. Fra bar til bar i det amerikanske miljøet. Dypere og dypere ned i fortvilelsen.

Min smakebit er fra side 56:

<<"Did you ever had the good fortune to see the Italian master Tetrazzini perform?" Lee lit Mary's cigarette. "I say 'perform' advisedly, because he was a great showman and, like all showmen, not above charlatanism and at times downright trickery.....">> 

Min paperback er forressten en Modern Classic utgave fra Penguin.

For flere smakebiter eller for selv å delta, ta turen innom bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten

18 kommentarer:

 1. Bara titeln skulle nog kunna få boken bannad i vissa... "samfund" i USA.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ikke bare i USA...ser for meg at den ikke er så pop visse steder i asia eller midtøsten heller ;-)

   Slett
 2. En fin smakebit! Burroughs navn virker så kjent, men samtidig tror jeg ikke jeg har lest noe av denne forfatteren.
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes dette er en veldig spennende forfatter :) Du kan jo "jukse" å se en av filmene basert på hans bøker?

   Slett
 3. Tusen takk for fin smakebit:-) Har ikke lest noe av denne forfatteren før. Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. "Naked lunch" er absolutt å anbefale :) Ha en fin søndag du også!

   Slett
 4. Vi har filmen Naked Lunch, men jeg har ennå ikke lest noen av bøkene til Burroughs. Jeg tror dette er et forfatterskap som mannen min kunne ha fordypet seg i :-)

  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes han har mye spennende for seg :-) Fikk denne forfatteren anbefalt av en mann så jeg ser ikke bort fra at din mann kanskje ville like dette forfatterskapet. Er nok ikke veldig damete. Men veldig fascinerende :)

   Fortsatt god søndag!

   Slett
 5. Hm, interessant. Man har mer å velge i når man leser engelsk, det er sikkert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg foretrekker egentlig å lese på norsk, men noen bøker må man liksom lese på orginalspråket. Boken "Fortellingen i fiolinen" tror jeg med fordel hadde gitt meg en bedre leseopplevelse om jeg hadde lest den engelske. Uten at det på noen måte ville ha vært fantastisk ;-) "Queer" er ingen tykk bok så den bør være overkommelig :)

   Slett
 6. "Tviler også på at denne boka er helt stueren over alt." Bra sagt! Liker at du har bestemt deg for å bli ferdig med boka av Petterson, jeg leser alltid ferdig boka jeg har begynt på. Tvinger meg fremover i litteraturen som et tog ;-) Tut tut! Lykke til!

  Heidi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flink du er da, som fullfører. Noen bøker må jeg bare gi opp. Jeg orker ikke bruke tid på noe som absolutt ikke engasjerer. Gir alltid hver bok minst hundre sider da, før jeg gir opp.

   Slett
 7. Spennende smakebit fra en bok som virker interessant. Jeg ble veldig nysgjerrig på det banned books-opplegget. Det må sjekkes nærmere! Kanskje på tide med en gjenlesning av Agnar Mykle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, he-he Agnar Mykle, åh kanskje det hadde vært noe. Fryktelig lenge siden sist nå.

   Slett
 8. Ha ha - du nekter - det var et bra ordspill - men du burde jo ikke nekte. For hvis du har lest mye og finner motstand, så hvorfor ikke bare legge den bort og kose deg med noe du har mer lyst til å lese?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm, kanskje fordi jeg føler at Petterson må få en fair sjanse? Synes kanskje stilen er litt "gubbete" foreløpig. Jeg forsøker å finne ut hvorfor "alle" liker bøkene hans ;-) Har en del andre bøker jeg leser i også, som jeg liker bedre... har litt igjen til side 100 så får vi ta en oppsummering da.

   Slett
 9. En forfatter som er ny for meg, kjenner jeg ble veldig nysgjerrig på bøkene hans. At han har fått en av bøkene sine fjernet fra en skole eller et bibliotek gjør meg ikke mindre nysgjerrig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nysgjerrighet er ofte en bra ting ;) Som jeg sier over her, tror kanskje jeg ville begynt med "Naked lunch" hvis jeg skulle gi meg i kast med Burroughs :)

   Slett